Diğer Sporlar

Bayrak yarışında altın İsveç'e gitti

15 Şubat 2014 Cumartesi 13:38 - Son Güncelleme 15 Şubat 2014 Cumartesi 13:44

Alp disiplini süper büyük slalomda Avusturyalı Fenninger altın madalya kazandı.

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Alp disiplini kadınlar süper büyük slalomda Avusturyalı Anna Fenninger, kayaklı koşu kadınlar 4x5 kilometre bayrak yarışında ise İsveç Milli Takımı altın madalya kazandı.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen oyunlarda Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'nde yapılan süper büyük slalom yarışını 1:25.52'lik süreyle ilk sırada tamamlayan Avusturyalı sporcu altın madalyanın sahibi oldu.

Fenninger'in ardından 1:26.07'lik zamanla yarışan Alman Maria Hoefl-Riesch gümüş, 1:26.18'lik derece yapan Avusturyalı Nicole Hosp da bronz madalya kazandılar.

Soçi 2014'te Alp disiplininde 3 farklı dalda yarışa katılan, ilk kez bu yarışta altın madalya kazanan Avusturyalı Fenninger, Vancouver 2010'un ardından ikinci kez katıldığı kış oyunlarında ilk kez şampiyonluk elde etti.

Toplam 49 sporcunun start aldığı kadınlar süper büyük slalom mücadelesinde 18 sporcu düştüğü için veya başka sorunlar nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

- Kalla'nın müthiş sprinti İsveç'e altın madalya getirdi

Laura Kayaklı Koşu Merkezi'nde gerçekleştirilen kadınlar 4x5 kilometre bayrak yarışının son anları İsveç, Finlandiya ve Almanya arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu.

İlk turu Ida Ingemarsdotter ile 14:09.8'lik dereceyle tamamlayarak üçüncü sırada yer alan İsveç, ikinci turda Emma Wiken'in 14:02.3'lük performansıyla ilk sıraya çıktı. Üçüncü turda 12:40.2'lik dereceyle koşan Anna Haag ile tekrar 3. sıraya gerileyen İsveç, Charlotte Kalla'nın son turdaki 12:10.4'lük performansıyla altın madalyanın sahibi oldu.

Bayrak yarışının son düzlüğüne İsveçli Kalla ile Finlandiyalı Krista Lahteenmaki ve Alman Denise Herrmann birlikte girdi. Müthiş bir sprint performansına imza atan İsveçli sporcu, büyük mücadelede bitiş çizgisini ilk geçerek ülkesine şampiyonluğu getiren isim oldu.

Şampiyon İsveç yarışı 53:02.7'lik dereceyle tamamlarken, gümüş madalya kazanan Finlandiyalı sporcular 53:03.2'lik, bronz madalya kazanan Alman sporcular ise toplam 53:03.6'lık derece yaptılar.

İsveç takımında yarışan Kalla kadınlar skiatlon ve 10 kilometre klasik yarışlarında elde ettiği gümüş madalyaların ardından bu kez takım yarışında altın madalyaya sahip oldu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Agafonova-Uçar çifti sahne alıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz