Diğer Sporlar

Bjoergen'den bir altın daha

22 Şubat 2014 Cumartesi 15:02 - Son Güncelleme 22 Şubat 2014 Cumartesi 15:05

Bjoergen, Soçi 2014'te bireysel olarak ikinci altın madalyayı boynuna taktı.

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaklı koşu kadınlar 30 kilometre serbest toplu çıkış yarışında ilk üç sırayı Norveçli sporcular elde etti.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen oyunlarda Laura Kayaklı Koşu Merkezi'nde gerçekleştirilen uzun soluklu yarışı 1.11.05.2'lik derecesiyle Marit Bjoergen önde bitirerek olimpiyat şampiyonu oldu.

Bjoergen'in ardından, 1.11.07.8'lik dereceyle Therese Johaug gümüş, 1.11.28.8'lik dereceyle de Kristin Stoermer Steira bronz madalyanın sahibi oldu.

- Bjoergen'in Soçi'de bireysel olarak ikinci altını

Norveçli sporcu Bjoergen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda bireysel olarak ikinci kez altın madalya elde etti.

Kayaklı koşu skiatlonda da 38.33.6'lık derecesiyle şampiyon olan başarılı sporcu, klasik sprint takım yarışında da altın madalya kazanan Norveç ekibinde yer aldı.

Vancouver 2010'da ikisi bireysel, biri takım yarışında olmak üzere 3 kez podyumun birinci basamağına çıkan Bjoergen, kış oyunlarında bireysel olarak 7. madalyasını kazanmış oldu.

- Snowboard paralel slalom

Rosa Khutor Extreme Park'ta yapılan paralel slalom mücadelelerinde kadınlarda Avusturyalı Julia Dujmovits, erkeklerde ise ABD asıllı Rus Vic Wild altın madalya kazandı.

Kadınlar mücadelesinde büyük finalde Alman Anke Karstens ile yarışan Dujmovits rakibini geçerek altın madalyanın sahibi oldu. Alman sporcu gümüş madalya alırken, küçük finalin birincisi Alman Amelie Kober de bronz madalya elde etti.

Avusturyalı Dujmovits kariyerindeki ilk olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı.

Erkekler mücadelesinde ise büyük finalde Sloven Zan Kosir ile yarışan Wild rakibinden önce bitiş çizgisini geçerek olimpiyat şampiyonu oldu. Kosir'in gümüş madalya kazandığı mücadelede, küçük finalin birincisi Avusturyalı Benjamin Karl da bronz madalya aldı.

Soçi 2014'te snowboard paralel büyük slalomda da şampiyon olan Wild, ikinci altın madalyanın sahibi oldu.

Sıradaki Haber
Ukraynalı sporcuların buruk sevinci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz