Diğer Sporlar

Buz pateninde genel kurula doğru

20 Mayıs 2014 Salı 16:47 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2014 Salı 16:51

Gökhan Özdemir, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Antares Buz Pateni Spor Kulübü Başkanı Gökhan Özdemir, Buz Pateni Federasyonu'nun 23 Mayıs Cuma günü yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da gerçekleştirilecek genel kurulu kazanması halinde buz pateninin altın çağını yaşayacağını savundu.

Türkiye'de buz pateni sporunu dünya standartlarına ulaştıracaklarının iddia eden Özdemir, "Yarışma kurallarının birçok kez değiştiği sezonlar yaşıyoruz. Bunun önüne geçilebilmesi için işleyişin tümünü detaylarıyla anlatan ve her sezon dünyadaki gelişmeler ışığı altında güncellenen bir 'kurallar kitabı' oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Özdemir, sporcuların tüm bilgilerine ulaşılmasını sağlayacak veri tabanı oluşturacaklarını da kaydederek, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarabilmek için yatırım yapacaklarının altını çizdi.

Yabancı bir antrenörle anlaşacaklarını bildiren Özdemir, "Yurt dışında aldıkları eğitimle belli bir seviyeye gelen buz dansçıları artık Türkiye'de bir yabancı antrenör gözetiminde spor hayatlarına devam edebilecek. Bu sayede daha az bütçelerle daha fazla sporcunun yetişmesinin önü açılabilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Türkiye "short track"ta hedef büyüttü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz