Diğer Sporlar

Buz Pateni'nde Teşvik Şampiyonası'na doğru

19 Kasım 2013 Salı 09:46 - Son Güncelleme 19 Kasım 2013 Salı 09:51

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Kandemir:"13'e yakın kulübümüz yarışacak"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, 23-24 Kasım'da İzmir'de yapılacak Artistik Buz Pateni 2. Grup Teşvik Şampiyonası'na ilişkin, "13'e yakın kulübümüz yarışacak. İzmit'te dereceye girenlerle burada dereceye girenler arasında daha sonra final yapacağız" dedi.

Kandemir, eskiden teşvikleri katılımın az olmasından dolayı bir defa da yaptıklarını vurguladı.

1. Grup Teşvik Şampiyonası'nı Kocaeli'de yaptıklarını belirten Kandemir, "İlkinde Ankara ve Kocaeli kulüpleri yarışmıştı. Şimdi de İzmir ve İstanbul'dan kulüpler yarışacak" diye konuştu.

Kandemir, müsabakalara 80'e yakın sporcunun katılacağını anlatarak, "13'e yakın kulübümüz yarışacak. İzmit'te dereceye girenlerle burada dereceye girenler arasında daha sonra final yapacağız" ifadesini kullandı.

Sporcuların bu şekilde daha çok yarışma şansı bulduğuna dikkati çeken Kandemir, rekabeti artırdıklarını vurguladı.

Kandemir, buz pateninde tesis sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, İzmir, Ankara, Erzurum ve Kocaeli dışında tesis açılması durumunda buz sporuna olan ilgiyi daha da artıracaklarını söyledi.

Şampiyonanın güzel geçmesini beklediklerini ifade eden Kandemir, "Şampiyonamız teşvik şampiyonası olduğu için çocuklarımızı bu spora yönlendiriyoruz. Orası çiçek bahçesi gibi oluyor. Herkesi buz pateni yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Buz hokeyinde sıkıntı büyük
Yükleniyor lütfen bekleyiniz