Diğer Sporlar

Dünyanın en iyileri Erciyes'te buluşacak

11 Şubat 2016 Perşembe 15:13 - Son Güncelleme 11 Şubat 2016 Perşembe 13:17

FIS Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı, Kayseri'de yapılacak.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı yarışları, 27 Şubat Cumartesi günü Kayseri'de yapılacak.

Federasyon olarak kış sporlarını bir olimpik hedef çerçevesinde organize etme ve Türkiye'yi kış turizminde önemli seviyelere taşıma amacıyla yola çıktıklarını belirten Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, FIS Snowboard Dünya Kupası'nın final etabına Kayseri'nin ev sahipliği yapacağını duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İstanbul'da 2014 yılında gerçekleştirdikleri FIS Snowboard Big Air Dünya Kupası organizasyonunda elde ettikleri başarının, kendilerine önemli bir avantaj sağladığına değinen Yarar, "Bu başarılı organizasyon uluslararası çevrede o kadar takdir buldu ki, FIS'nin kataloğunda sadece İstanbul'a yer verildi. Bunun üzerine faaliyetlerimiz devam etti ve FIS bünyesinde daha büyük organizasyonlar isteyen tavrımızı gösterdik. Bugün memnuniyetle duyurduğumuz, ilk kez dağlarımızda bir dünya kupası organizasyonu yapma seviyesine ulaştık. Büyükler seviyesinde böyle bir organizasyonu almak çok zordur" diye konuştu.

Kayseri'nin uluslararası standartlarda çok önemli bir kış sporları tesisine sahip olduğunu ve FIS'nin de burada bir organizasyon yapma tekliflerine olumlu yaklaştığını anlatan Yarar, şunları söyledi:

"Dünyanın en iyi sporcularını getirdiğimizde, bunun sağlayacağı faydayı unutmamak lazım. Bu bizim için büyük bir tanıtım. Tahmin ediyorum dünyada örnek bir yarışma olacak. Dünya kupası seviyesinde bir sporcunun minimum 10-15 bin sosyal medya takipçisi vardır. Buraya kadın ve erkek dünyanın en iyi 120 sporcusu gelecek. Bu sporcuların da milyonu aşan sosyal medya takipçisi bulunuyor. Sporla ilgilenen, spor için dünyayı gezen insanlar. Bu insanları çekebilmek, bir imaj değişikliğidir. Pozitif bir imaj bırakmamız, iyi bir organizasyon yapmamız demek, milyonlarca insanın, katılımcı 120 sporcu vasıtasıyla burayı tanıması demek."

- Çelik: "Yatırımımız 200 milyon avroyu geçti"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, FIS Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı yarışlarına ev sahipliği yapacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, kış sporları merkezine yatırımlarını devam ettiklerini aktardı.

Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim tarafından yapılan ve sadece kış sporları merkezi olarak planlanan yerin Erciyes'te bulunduğunun altını çizen Çelik, "Yurt dışından uzmanlara planlama yaptırdık. Tüm altyapıyı ve tesisleri hazırladık. Şu ana kadar yaptığımız yatırımın tutarı 200 milyon avroyu geçti. Toplam 30 ayrı pistte 105 kilometrelik parkurumuz var ve bunu 160 kilometreye çıkaracağız. Saatte 125 bin kişi taşıma kapasiteli ulaşım tesisimiz bulunuyor" şeklinde konuştu.

- Kış Olimpiyat Oyunları ev sahipliği hedefi

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, toplantının soru cevap bölümünde, Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma hedeflerinden bahsetti.

Türkiye'nin 2026 Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmasını istediklerini anlatan Yarar, şöyle konuştu:

"Bu organizasyona aday olmak istiyoruz. Böyle bir organizasyona aday olabilmek için de en az 10 dünya kupasına ev sahipliği yapmış olmak lazım. Güney Kore gibi kayak sporuyla hiç özdeşleşmeyen bir ülke 2022 Kış Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği hakkını aldıysa, bu yıllarca yaptıkları faaliyetlerin sonucudur. Bizler bu işi beraber başaracağız. Tabii ki olimpik adaylık siyasi bir karar. Kanun çıkarılması, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin aktif çalışması gerekiyor. Biz konuyu gündeme sokmaya çalışıyoruz. Şimdi, hangi şehirde olmasını istediğimizi deklare etmem de yanlı olacaktır. Güney Kore, 11,7 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Tahmin ediyorum 10 milyar dolar seviyesi yatırım bizim için yeterli olacaktır."

Konuyla ilgili olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Böyle bir organizasyona en hazır merkez Erciyes'tir. Biz böyle bir hazırlık ve yatırım yapıyoruz. İddialı olarak söylüyoruz. Bu olimpiyatların yapılabilmesi için biz hazırlanacağız. Yatırımlarımızı bu amaçla yapıyoruz. Baştan sona kış sporları merkezi olarak planlanmış, uzmanlarından destek alınmış bir yatırımdır" şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Kayakta iş birliği anlaşması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz