Diğer Sporlar

Dünyanın konuştuğu Sıla Kara'ya görkemli karşılama

17 Şubat 2020 Pazartesi 10:08 - Son Güncelleme 17 Şubat 2020 Pazartesi 10:11

Çin'de düzenlenecek kış olimpiyatlarına katılabilmek için gittiği Slovenya'daki kayak merkezinde, bindiği teleferikten düşmek üzere olan 12 yaşındaki çocuğu tutarak hayatını kurtaran milli kayakçı Sıla Kara, Erzurum'da muhteşem karşılandı

Çin'de düzenlenecek kış olimpiyatlarına katılabilmek için gittiği Slovenya'daki kayak merkezinde, bindiği teleferikten düşmek üzere olan 12 yaşındaki çocuğu tutarak hayatını kurtaran 19 yaşındaki milli kayakçı Sıla Kara, sporcusu olduğu kulübe girişte alkışlarla karşılandı. Erzurum Kayak Kulübü sporcuları, biraya gelerek oluşturdukları kalbin içine Kara'yı alarak, "Seninle gurur duyuyoruz" diye bağırdı.

Türkiye Kayak Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, Çin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nda yer alabilmek için Slovenya'da 12-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 'Krvavec Giant Slalom' yarışmasına katıldı. Alp disiplininde yarışan Kara, final ayağı öncesi ısınmak için teleferikle piste çıkarken, yanında oturan Sloven erkek çocuk dengesini kaybetti. Çocuk, teleferikten düşerken o sırada ayağını uzatan Kara'nın kayak takımlarına tutundu. Kara, daha sonra da elleriyle çocuğu havada yaklaşık 15 dakika tuttu. Sloven çocuk, kısa süre sonra gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Krvavec halkı tarafından 'kahraman' ilan edilen milli sporcu Kara'ya, kentin emniyet müdürü tarafından madalya da verildi.

Dünyanın dört bir yanından tebrik telefonları alıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'nin Lübliyana Büyükelçisi Esen Altuğ'un da kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini anlatan Kara, "Türkiye'den ve yurt dışından tebrik mesajları alıyorum. Ülkemin adını dünyaya duyurduğum için çok mutlu ve gururluyum. Bana güzel mesajlar gönderen herkese teşekkür ediyorum. Yıllardır hizmet verdiğim Erzurum Kayak Kulübü'nde Başkanımız Atakan Alaftargil, yönetim kurulu üyeleri ve sporcular tarafından prensesler gibi karşılandım. Bedenleri ile kulüp binasının önünde kalp yapıp, beni içine almalarını ise hiç unutmayacağım. Biz tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin çocuklarıyız. Biz atalarımızdan böyle gördük, böyle büyüdük" diye konuştu.

O bir madalya canavarı

Dört çocuk sahibi Türkan-Mürsel Kara çiftinin tek kızları olan Sıla Kara, henüz 7 yaşındayken mahallede arkadaşları ile birlikte ayakkabılarının altına bağladığı kornişle kayarken, kayak öğretmenleri tarafından keşfedildi. Erzurum Kayak Kulübü'ne götürülen Kara, kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Spor hayatında başarı hikâyeleri yazan Kara, 2011 yılında da Türk Kayak Milli Takımı'na girdi. 7 yıllık milli takım geçmişinde 100'ün üzerinde madalyaya sahip. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Kara, yılda ortalama 10 ila 15 madalya kazanarak büyük başarılara imza attı. Arkadaşlarının 'Dağların Kızı' dediği Kara'nın en büyük hayali, Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda madalya alarak başarılarını taçlandırmak.

Kulüp başkanı ödüllendirdi

Sıla Kara ile her zaman gurur duyduklarını söyleyen Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil, "Çin'de düzenlenmesi planlanan olimpiyatlara katılabilmek için gittiği Slovenya'da yaptıklarını duyunca gözyaşlarımı tutamadım. Ben de 2002 yılında ABD'de yapılan olimpiyatlara katılmıştım. Türk bayrağını yurt dışında temsil etmek, hele Sıla gibi kahramanlık yapmak muhteşem bir duygu. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Sıla, bana göre ödüllerin en güzeline layık. Biz de çam sakızı çoban armağanı, kulüp olarak kendisine kıyafetiyle birlikte kayak takımı hediye edeceğiz" dedi.

Alkışlarla karşılandı

Slovenya'dan döner dönmez sporcusu olduğu Erzurum Kayak Kulübü'ne giden Sıla Kara, burada alkışlar karşılandı. Kara'yı kulübün dışına çıkaran sporcular, bir araya gelerek oluşturdukları kalp şeklinin içine Sıla'yı alarak hep bir ağızdan, "Seninle gurur duyuyoruz" diye bağırdı. Sporcular daha sonra Kara'yı elleriyle havaya atıp tuttu.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
"Ülkemizden merhameti gördük, böyle yetiştirildik"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz