Diğer Sporlar

Erzurum'a yoğun ilgi

18 Temmuz 2015 Cumartesi 18:55 - Son Güncelleme 18 Temmuz 2015 Cumartesi 19:01

''Vietnam ve Kamboçya'dan da talep aldık, dünyanın diğer ucu''

Erzurum'daki buz spor salonları, dünyadaki bir çok milli takımın kamp merkezi haline geldi.

Palandöken'de Olimpik Buz Pateni Salonu yanında düzenlenen programda, buz sporlarının farklı branşlarındaki milli sporcular ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ve yönetim kurulu üyeleri bayramlaştı.

Okuyucu, burada yaptığı konuşmada, yaz kampının Hindistan Milli Sürat Takımı ile başladığını ve bu takımın Erzurum'da iki ay kamp yaptığını, ardından buz dansında dünyanın en büyük takımları ve sporcularının kentte kampa girdiğini söyledi.

Çok sayıda ülkeden olimpiyatlarda derece elde eden sporcuların kentte antrenman yaptığını anımsatan Okuyucu, "Rusya, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, İtalya ve Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülkeden takım ve sporcular kampa girdi. Türkiye'de kamp için Malezya, Vietnam ve Kamboçya'dan da talep aldık, dünyanın diğer ucu. İnşallah onlar da burada kamp yapacak. Biz teknik ve idari desteğimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Dünyanın pek çok ülkesinden gelen artistik buz pateni takımlarının da kampla olduğunu belirten Okuyucu, "Spor salonumuzda çalışmaları devam ediyor. Her gün en az 8 saat antrenman yapıyorlar, saatlerce buzun üzerinde kalarak çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

"Hindistan 6 ay kamp yapmak istiyor"

Okuyucu, Hindistan Milli Takımı'nın uzun süreli kamp talebi olduğunu vurgulayarak, "6 aylık bir kamp için Erzurum'a gelmeyi planlıyorlar" dedi.

Kampların başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Okuyucu, buz dansı hocalarının, Rusya Milli Takımı baş antrenörünün Erzurum'da antrenmanlarını sürdürdüğünü belirtti.

Buz pateni Türk Milli Takımı kampının da yarın sona ereceğini ifade eden Okuyucu, şunları kaydetti:

"Bizim buz pateni büyükler ve gençler kampı yarın bitiyor. Bunun ardından, 40'a yakın sporcunun katıldığı, minik ve yıldız kampımız olacak. Biz bu ekip içerisinden 2017 ve Erzurum'da 2019'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları için destekleyeceğimiz ve büyük yatırımlar yapacağımız sporcularımızı belirleyeceğiz. Onlar bizim için çok önemli. Bu kamplara, Türkiye'nin hemen her yerinden, bütün kulüplerimizden milli takım barajını aşan bay ve bayan bütün sporcular katılacak."

Sıradaki Haber
Buz hokeyinin Mesut Özil'i olmak istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz