Diğer Sporlar

Hedefleri "buz"da tarih yazmak

21 Temmuz 2015 Salı 16:14 - Son Güncelleme 21 Temmuz 2015 Salı 16:34

Alper-Alisa çifti 2018 Kış Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Artistik Buz Pateni milli sporcuları Alper Uçar ve Alisa Agafonova, 2018 Kış Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu branşta bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Palandöken ilçesindeki Olimpik Buz Pateni Salonu'nda yaz kampını sürdüren Alper Uçar ve Agafonova, katılacakları şampiyonalarda iyi dereceler elde ederek, topladıkları puanlarla olimpiyatlarda üst sıralarda yer almayı amaçlıyor.

Günde yaklaşık 10 saat buz üzerinde antrenman yapan çift, bale ve kondisyon çalışmalarına da ağırlık veriyor. 2011 Üniversiade'de artistik buz pateni dalında gümüş madalya kazanan çift, 2018 Kış Olimpiyatları'nda da altın madalya kazanmak için mücadele edecek.

Milli sporculardan Uçar, yaptığı açıklamada, 2011'den beri önemli müsabakalarda mücadele ettiklerini belirterek, hedeflerine adım adım ilerlediklerini söyledi.

Kendilerine büyük hedef koyduklarını anlatan Uçar, "2011 yılında Erzurum'da düzenlenen kış oyunlarında gümüş madalya kazandık. Şimdi 2018 Kış Olimpiyatları'nı hedefliyoruz ve burada da tarih yazmak istiyoruz. Bunun için de erkenden çalışmaya başladık. 2015 Erzurum kampı da bu mahiyette" diye konuştu.

Erzurum 2015 yaz kampını, 2016 için hazırlık süreci olarak gördüklerini belirten Alper Uçar, 2016 sezonu için büyük hedeflerinin olduğunu, şu ana kadar da uluslararası yarışmalarda üç gümüş madalya aldıklarını ve artık yavaş yavaş Avrupa ve dünya sıralamalarında çok daha yukarılara çıkmaya başladıklarını ifade etti.

Uçar, Avrupa'da madalya kürsüsüne ulaşabilmek için 2015 yaz kampını Rusya, Ukrayna ve Belarus'un milli takımlarıyla yürüttüklerini belirtti.

Olimpiyatlarda elde edilen başarılarda, buz üzerinde alınan başarıların yanı sıra lobi faaliyetleri, ülkelerin spor politikasıyla da alakalı olduğuna dikkati çeken Uçar, bazı ön yargıları da uluslararası arenada kırmanın zor olduğunu dile getirdi.

Uçar, "Gümüş madalyaları altına çevirmek için mücadele edeceğiz. Yavaş yavaş basamakları çıkıp, kış olimpiyatlarını, en yüksek dereceyi almayı hedefliyoruz. Bunun için de büyük ülkelerle yarışıyoruz" dedi.

"Kendimi Türk gibi hissediyorum"

Alisa Agafonova da Avrupa'da en iyi 10 sporcu arasında yer alarak madalya kovalamak istediklerini vurgulayarak, Uluslararası Paten Federasyonu'nun kokart verdiği bir hakemleri olmadığı için rakiplerine göre iki gömlek daha fazla çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Türkiye'yi temsil etmekten onur ve gurur duyduğunun belirten Ukrayna asıllı sporcu, "Altı yıldır Türk pasaportu taşıyorum. Kendimi de artık Türk gibi hissediyorum. Uluslararası arenalarda Türk halkının bize gösterdiği ilgiden çok memnunum. Elimden geldiğince Türk halkına başarılar kazandırmak istiyorum. Olimpiyatlarda da altın madalya için mücadele edeceğiz. Biz farklı ve radikal bir çiftiz. Bütün dünyanın gözleri bizim üzerimizde" ifadelerini kullandı.

"2018'de umutluyuz"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ise olimpiyatlarda altın madalya alabileceklerini belirterek, milli takımın 2014 Soçi Olimpiyatları'ndan da yarıştığını kaydetti.

"2018 olimpiyatları için daha güçlüyüz, altın madalya kazanabiliriz" diyen Okuyucu, Şangay'da yapılan dünya şampiyonasında Türk milli takımın 13. olduğunu, olimpiyat senesindeki şampiyonada ilk 16'ya girenlerin doğrudan olimpiyat oyunlarına gittiğine dikkati çekti.

Okuyucu, "Sporcularımız yükselişte, 2018'den umutluyuz. Madalya için mücadele edecekler ve inşallah buzda tarih yazacaklar" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Erzurum'a yoğun ilgi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz