Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

Kayak Federasyonu'nda kongre sesleri

02 Mayıs 2015 Cumartesi 20:31

"Eski başkan Özer Ayık, imza toplayarak genel kurul yapılmasını talep etmiştir."

Türkiye Kayak Federasyonu, eski federasyon başkanı Özer Ayık'ın imza toplayarak genel kurula gidilmesini talep ettiğini duyurdu.

Yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, Türkiye Kayak Federasyonu'nda genel kurulun 1 yıl önce gerçekleştirildiği ve Erol Yarar başkanlığındaki listenin seçimi kazandığı, ancak eski federasyon başkanı Özer Ayık'ın topladığı imzalarla yeniden genel kurula gidilmesini talep ettiği aktarıldı.

Federasyon yönetiminin ilk yılını başarı ile tamamladığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ne yazık ki başarıyı takdir edenlerin olduğu yerde kıskananlar da olmaktadır. Geçmiş alışkanlıklarını değiştiremeyen, şahsi beklentileri karşılanmayan, vizyon sahibi olmayanların, bu çalışmaları, başarıları anlamaları ve takdir etmeleri de mümkün görünmemektedir. Federasyon eski başkanı sayın Özer Ayık, topladığı imzalarla federasyonumuzdan ve ilgili mercilerden genel kurul yapılmasını talep etmiştir."

Açıklamada, böyle bir talepte bulunulmasının yasal bir hak olduğu ve durumun saygıya karşılandığı vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

"Federasyon olarak, yetkili kurullarımızda değerlendirmeler yapılarak, yasal gereklilik en kısa zamanda karşılanacaktır. Genel kurulun ne zaman olursa olsun toplanmasından öncelikle yönetim kurulumuz mutlu olacaktır. Gelinen bu noktada, bazı gerçeklerin kamuoyu ile paylaşılma zamanının geldiği anlaşılmaktadır. Özer Ayık'ın aslında genel kurulu toplamaya çalışmaktaki maksadının, kendisi ile arkadaşları hakkında açılan yolsuzluk, zimmet, haksız ve yersiz ödeme yaparak federasyonu zarara uğratmak, ihalede edimin ifasına fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, dolandırıcılık ve bir sporcunun taksirli ölümüne sebebiyet vermekten açılan davayla birlikte, soruşturma ve icra takiplerini engelleme amacı taşıdığı düşünülmektedir. Kayak camiasının, hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük sebebiyle soruşturma yürütülenlere, yargı tarafından aklanmadan prim vermeyecek kadar bilinçli olduğundan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Etiketler: Özer AyıkTürkiye Kayak Federasyonu