Diğer Sporlar

Kayaklı koşuda olimpiyat kadrosu netleşti

03 Ocak 2022 Pazartesi 14:19 - Son Güncelleme 03 Ocak 2022 Pazartesi 14:28  |  Kaynak : TRT SPOR

Kayaklı koşuda 2022 Kış Olimpiyatları kadrosu belli oldu. Ayşenur Duman, Özlem Ceren Dursun ve Yusuf Emre Fırat, Pekin'de ay-yıldızlı forma ile mücadele edecek.

Olimpik seçme müsabakaları 2 gün boyunca Erzurum Kandilli'de yapıldı.

Seçmelere, kadınlarda 9 sporcu katıldı. İki günün birincisi Ayşenur Duman ve ikincisi Özlem Ceren Dursun olimpiyatlara gitmeye hak kazanan sporcular oldu.

Erkeklerde ise 14 sporcu seçmelerde mücadele etti. İki günün birincisi olma başarısı gösteren Yusuf Emre Fırat, ülkemizi Pekin Kış Olimpiyat Oyunlarında temsil etmeye hak kazandı.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları, 4-20 Şubat arasında gerçekleşecek.

Bakan Kasapoğlu'ndan 3 isme tebrik

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı alan 3 milli sporcuyu kutladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı yazılı mesajda, "Erzurum'da düzenlenen olimpik seçmelerde kayaklı koşu branşında mücadele ederek 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan Ayşenur Duman, Özlem Ceren Dursun ve Yusuf Emre Fırat'ı tebrik ediyorum. Sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyor, milli sporcularımızın başarısında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
 

Sıradaki Haber
Fatih Arda İpçioğlu finalde yarıştı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz