Diğer Sporlar

Kış sporlarında EYOWF ile yükseliş hedefi

04 Ocak 2016 Pazartesi 12:14 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 10:39

"Madalya alan, tepeye koşan bir ülke olmak için sporcularımızı motive ediyoruz."

Türkiye, Erzurum'un ev sahipliğinde 2017 yılında yapılacak bu alandaki dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali ile kış sporlarında, madalya anlamında söz sahibi ülkeler arasına yükselmeyi hedefliyor.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Mehmet Erol Yarar ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu (TBPF) Başkanı Dilek Okuyucu, Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) kararıyla Erzurum'da düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali (EYOWF) için branşlarda yapılan sportif hazırlıklarını AA'ya değerlendirdi.

TKF Başkanı Yarar, Türkiye'ye bu organizasyonun daha önce 2019 yılı için verildiğini ancak 2017 ev sahipliğini kazanan Bosna Hersek'in gerekli hazırlıkları vaktinde yetiştiremeyeceği ihtimalini üzerine tesisler bakımından hazır konumda olan Erzurum'un ev sahipliğinin, iki ülke arasında varılan anlaşma ve EOC'un onayıyla 2 yıl önceye çekildiğini anımsattı.

Sporcuların organizasyona hazırlanması bakımından 2 yıllık süreyi bu şekilde kaybetmiş olmalarına rağmen ellerindeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Yarar, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın da bu konuda bize en üst seviyede destek olacağına inanıyoruz. Bu kısa zamanda kamp sürelerimizi maksimum seviyeye çıkararak Erzurum'da EYOWF'da sadece bir katılımcı ve iyi organize yapan bir ülke olmanın ötesinde, madalya alan, tepeye koşan bir ülke olmak için sporcularımızı motive ediyoruz."

Türkiye'nin, 2011'de yine Erzurum'da UNIVERSIADE'a ev sahipliği yaptığını anımsatan Erol Yarar, "Şimdi bir çıta daha yüksek organizasyon yapılacak. EYOWF'da yarışan uluslararası yarışçılar, 2022 ve 2026 olimpiyatlarının büyükleri olacak. Onun için onların Türkiye'yi iyi tanıması ve sporcularımızın da o motivasyonu alması, bizim ilerideki olimpik başarılarımız açısından önemli. Hem Erzurum'un hem de ülkemizin güzel bir tanıtımı olacak. Sporcularımız artık olimpik 5 halkayı göre göre, kendilerini olimpik hedeflere konsantre edecekler."

"EYOWF bizim için bir eşik olacak"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu da EYOWF'ta Türkiye'nin bugüne kadar hiçbir branşta madalyası olmadığına işaret ederek, Erzurum'da yapılacak organizasyonda sürat pateni, artistik buz pateni ve curling dalında madalyaya uzanmak istediklerini ifade etti.

Bu amaçla 17 yaş altı takımlarının belirlendiğini ve programlar çıkarılarak EYOWF hazırlıklarına ivme kazandırıldığını dile getiren Okuyucu, şunları kaydetti:

"EYOWF, çoklu spor organizasyonları içerisinde dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu. Dolayısıyla Avrupa'ya 'biz de varız' diyeceğiz. Madalya kovalamak ve almak istiyoruz. EYOWF tarihinde bizim madalyamız yok. Organizasyonun 26 yıllık bir geçmişi var ve 13'üncüsü Erzurum'da düzenlenecek. Kendi branşlarımızda bizim istatistiği olarak 2013 yılında en iyi derecemiz artistik buz patenindeki dördüncülüğümüz. Biz burada madalya istiyoruz. Sporcularımızı kürsüde görmek istiyoruz çünkü bu bizim için bir eşik olacak. Burada eşiği atlarsak ve kürsüde olursak, bundan sonraki dönemlerde sporcularımız, camiamız ve ülkemiz için çok daha güzel şeyler olacak."

Sıradaki Haber
Peter Prevc'den müthiş bir atlayış
Yükleniyor lütfen bekleyiniz