Diğer Sporlar

Mansız bu kez buzda estiriyor!

25 Aralık 2014 Perşembe 11:06 - Son Güncelleme 25 Aralık 2014 Perşembe 11:14

Avrupa Şampiyonası baraj puanı almasına "ramak" kaldı.

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, eski futbolcu İlhan Mansız ile partneri Olga Bestandigova'nın Avrupa Şampiyonası baraj puanı almasına "ramak" kaldığını söyledi.

Dilek Okuyucu, yaptığı açıklamada 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları'na kota alabilmek adına uluslararası faaliyetlere katılmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile çalışmalar yaptıklarını, bunların sonucunda olimpiyata gidebilme ihtimali olan sporculara burs imkanı sağlanabileceğini belirten Okuyucu, "Çiftler kategorisinde yarışan sporcularımız İlhan Mansız ve Olga Bestandigova için de çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Mansız ve Bestandigova çiftinin Avrupa Şampiyonası baraj puanı almalarına "ramak" kaldığını kaydeden Okuyucu, "Federasyonumuz tarihinde ve ülkemiz kış sporları tarihinde ilk olarak İlhan Mansız ve Olga Bestandigova çiftinin Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Artistik buz pateninde 2 madalya

Okuyucu, federasyonun sadece "artistik buz pateninde" değil "kısa mesafe sürat pateni" ve "curling" branşlarında da faaliyetler gösterdiğini dile getirdi.

Artistik buz pateni branşında temmuzdan itibaren 12 uluslararası organizasyona katıldıklarını belirten Okuyucu, şunları söyledi:

"Bu şampiyonalarda 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandık. Artistik buz pateninin bir başka alt dalı da senkronize buz patenidir. Branş henüz olimpik olmamasına rağmen; bir takım sporcu olmasından dolayı ilerleyen dönemlerde olimpik olma ihtimali söz konusudur. Curlingte dünyaca ünlü antrenör Daniel Rafael ile sözleşme imzaladık. Antrenmanlarımız ülkemizdeki tek curling buz pisti olan Erzurum'da yoğun bir tempoda devam ediyor."

Sıradaki Haber
Kayakta 'yenilenme' dönemi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz