Diğer Sporlar

Uçan Türk Arda, Palandöken'de stres attı

22 Şubat 2022 Salı 10:10 - Son Güncelleme 22 Şubat 2022 Salı 10:15  |  Kaynak : DHA

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayakla atlamada 40'ıncı olan 'Uçan Türk' lakaplı Fatih Arda İpcioğlu, memleketi Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak yaparak stres attı.

Olimpiyatta elinden geleni fazlası ile yaptığını söyleyen Arda İpcioğlu, "Olimpiyat serüveni bitti. Şimdiki hedefimizde 150 ve 200 metre üzeri atlanabilen uçuş rampaları bulunuyor" dedi.

2018 Olimpiyatlarına katılarak kayakla atlatma branşında olimpiyatlarda Türkiye adına yarışan ilk sporcu olan Fatih Arda İpcioğlu, Pekin’de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın ardından 15 Şubat günü uçakla Erzurum'a geldi.

Pekin’de kayakla atlama büyük tepe 1'inci turunda 124 metrelik atlayış ve 109,5 puanla olimpiyat 40'ıncısı olan İpcioğlu, bir süre evinde dinlendikten sonra 'ilk göz ağrım' dediği Palandöken'de kayak yapmaya başladı.

Atlamada olduğu gibi kayakta da pistin tozunu atan Arda İpcioğlu, "İlk kayak malzemem hiç unutmam el yapımı, demirdendi. Babam yapmıştı. Çok eski bir kızak malzemesi. Onla beraber arkamda görmüş olduğunuz pistte bayağı bir vakit geçirdim. O da zevkliydi benim için. Büyüyünce bundan 15-16 yıl önce Palandöken'de ailemle beraber kayakla kaymaya başladım.

Tabi ilk başlangıç kayak kiralama, daha sonra kendi şahsi kayak takımlarımı alma imkanı buldum. Sevdim bu sporu. Hele ki havanın böyle güzel olduğu günlerde mükemmel bir aktivite oluyor. Kızakla başlayan spor hayatım artık profesyonelleşerek kayakla atlamaya kadar geldi. Olimpiyatta ülkemi iki kez temsil etmenin haklı gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

En iyilerin gittiği olimpiyattaki hedeflerinin elemeleri geçmek olduğunu ifade eden Arda İpcioğlu, "Olimpiyatlarda güzel bir sezon geçiriyorduk. Bizim oraya gitmede ilk hedefimiz elemeleri geçmekti. Çünkü en iyiler geliyor ve son noktası olimpiyat. İlk rampada elemeleri geçmeyi başardık. İlk turda ilk 30 bekliyorduk. Hedefimiz yüksekti ama tabi hangi pozisyonda olduğumuzu iyi biliyorduk. Bunu sadece denemek için gerçekleştirecektik.

Elimden geleni yaptım. Kötü bir atlayış değildi. Küçük rampada kıl payı kaçan bir ilk 30'du. Gerçekten tatmin edici metreye ulaştım. Şimdi önümüzde tamamen uçuş rampaları var. 150 ve 200 metre üzeri atlanabilen rampalar. Şu an ki hedefimizde 150- 200 metreden uzaktan uçabilmek" dedi.

Sıradaki Haber
Pekin 2022'de en çok konuşulanlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz