Diğer Sporlar

Vincent Zhou'ya Kovid-19 şoku

08 Şubat 2022 Salı 19:27 - Son Güncelleme 08 Şubat 2022 Salı 19:45  |  Kaynak : TRT SPOR

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları, Kovid-19 salgınının gölgesinde geçiyor. ABD Artistik Buz Pateni Takımı'nda yer alan Vincent Zhou, Kovid-19 testi pozitif çıkınca, bireysel yarışmadan çekildiğini açıkladı. Zhou, "Bu her şeyin sonu değil" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, zorlu bir süreçten geçerek Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'na ulaşan sporcuların çabasına gölge düşürüyor.

Kovid-19 testi pozitif çıkan sporculardan bazıları karantina süresinin bitmesini ve müsabakalara katılmayı sabırsızlıkla bekliyor. Bazıları da olimpiyat mücadelesine nokta koymak zorunda kalıyor.

Artistik buz pateninde takım yarışında gümüş madalya alan Amerika Birleşik Devletleri'nin yetenekli sporcusu Vincent Zhou, Kovid 19 testinin pozitif çıktığını ve bireysel yarıştan çekildiğini açıkladı.

 Zhou, paylaştığı duygusal videoda, "Bütün bunların yaşanması gerçek dışı geliyor. Kovıd bulaşmaması için, salgının başından beri elimden gelen her şeyi yapıyorum. Gerekli bütün önlemleri aldım. Kendimi o kadar izole ettim ki son birkaç aydır yalnızlık dayanılmaz bir hal aldı. Daha iyi ve daha güçlü döneceğim, bu her şeyin sonu değil." diye konuştu.

"Sporcuların yaşadığı hüsranı anlıyoruz"

Pekin 2022 tıp heyeti yetkilileri, karantinaya alınan sporcuların yaşadığı hüsranı anladıklarını, koşulları iyileştirmek için çalıştıklarını açıkladı. Yetkililer; "ancak salgın bir gerçek ve risk de gerçek" hatırlatması yaptı.

Tıp heyeti başkanı Brian McCloskey, test sürecinin ev sahibi Çin'e avantaj sağlayacak şekilde siyasi ve kültürel kriterlere göre yürütüldüğü iddialarını ise "Kovid-19 testleri bilime dayalıdır ve protokollere uygun hareket ediyoruz" sözleri ile reddetti.

 
 

Sıradaki Haber
Yusuf Emre Fırat çeyrek final biletini alamadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz