Diğer Sporlar

Vonn, Soçi'de yok

07 Ocak 2014 Salı 16:20 - Son Güncelleme 27 Ocak 2014 Pazartesi 11:57

"2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışamayacağımı duyurmak beni mahvediyor"

Olimpiyat şampiyonu ABD'li kadın kayakçı Lindsey Vonn, sakatlığı yüzünden Rusya'nın 7-23 Şubat tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışamayacağını açıkladı.

Vonn, sağ diz ön çapraz bağlarını kuvvetlendirmek için elinden gelen her şeyi denemesine rağmen dizinin üst seviyede mücadele etmesine izin vermediğini belirterek, "2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışamayacağımı duyurmak beni mahvediyor. 2015'in şubat ayında evimde (ABD'nin Colorado eyaletinin Veil kentinde) düzenlenecek dünya şampiyonasına kadar hazır olmak için yakında ameliyat olacağım" ifadelerini kullandı.

2008, 2009, 2010 ve 2012'de toplamda (slalom, dev slalom, süper dev slalom, iniş ve kombine disiplinlerinin toplamı alınarak yapılan değerlendirmede) 4 kez Dünya Kupası'nı kazanan 29 yaşındaki kayakçı, sevgi ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederek, "Olumlu açıdan bakılırsa, ABD Milli Takımı'nda benim yerime mücadele edecek takım arkadaşlarımdan biri altın madalya için yarışabilecek" değerlendirmesini yaptı.

Avusturya'nın Schladming kentinde geçen yılın şubat ayında yapılan dünya şampiyonasında sakatlanan Vonn'un, sağ dizindeki ön çapraz, iç ve dış yan bağlarında yırtık, ayrıca bir kemiğinde de kırık tespit edilmişti. 20 Kasım'da aynı dizinden tekrar sakatlan sporcu, ameliyat olması gerektiğini ancak Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışabilmek için operasyonu olabildiğince ertelemeye çalışacağını kaydetmişti.

Sıradaki Haber
Kızakta bir ilk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz