Diğer Sporlar

''Madalya bekliyoruz"

10 Haziran 2015 Çarşamba 10:58 - Son Güncelleme 10 Haziran 2015 Çarşamba 11:03

"Erkek takımındaki 3 sporcumuz da madalya umudu yüksek olan sporcular''

Avrupa Oyunları'nda mücadele edecek Cimnastik Milli Takımı, oyunların yapılacağı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 12-28 Haziran tarihlerindeki organizasyona 3'ü erkek 4 sporcuyla katılacaklarını belirtti. Çelen, "Erkek takımındaki 3 sporcumuz da madalya umudu yüksek olan sporcular. Artık erkek takımıyla katıldığımız her organizasyondan madalya bekliyoruz" dedi.

Cimnastikte takımların 3'er kişiden oluştuğunu ifade eden Çelen, "Bayanlarda tek sporcumuz var. Zaten bizim amacımız yüksek sayıyla katılım yerine madalya alabilecek sporcularla katılmak. Avrupa Oyunları, ilk kez düzenlenecek olması nedeniyle önem taşıyor. Takımımızın madalyalarla döneceğinden şüphem yok" diye konuştu.

Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, ekip olarak madalya şanslarının çok yüksek olduğunu dile getirdi. Erkek takımının kendini kanıtlamış sporculardan oluştuğunu kaydeden Şamiloğlu, "Üçümüz de madalya almaya gidiyoruz. Oyunlar, ilk kez düzenlenmesi nedeniyle tarihi bir önem taşıyor. Biz de ülke olarak her branşta elimizden geleni yapıp, iyi bir sıralama elde etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erkek takımında yer alan Ferhat Arıcan ise son Dünya Kupası'nda ikinci olduğunu hatırlatarak, "Türk cimnastiği son dönemde iyi bir atılım yaptı. Takım arkadaşlarımla katıldığımız her organizasyonda madalya alıyoruz. Avrupa Oyunları'nda iyi dereceler almak en büyük hedefimiz" diye konuştu.

Sporculardan İbrahim Çolak da çok çalıştıklarını belirterek, "Bu şekilde devam edersek, gelecek dönemde de çok güzel başarılara imza atacağız" dedi.

Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak'tan oluşan Erkek Milli Takımı'nın yanı sıra bayanlarda Tutya Yılmaz, Türkiye'yi cimnastikte temsil edecek.

Sıradaki Haber
Milli okçular, Bakü yolunda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz