Diğer Sporlar

"Masa başında kaybettik"

16 Şubat 2014 Pazar 23:10 - Son Güncelleme 16 Şubat 2014 Pazar 23:14

Alper Uçar lobi faaliyetlerinin bu işin önemli bir kısmını oluşturduğunu savundu

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda artistik buz pateni buz dansında çıktıkları kısa dans programında 22. sırada yer alarak elenen Alisa Agafonova-Alper Uçar ikilisinden Alper, "Saha içinde değil, saha dışında, masa başında kaybettik" dedi.

Soçi Olimpiyat Parkı'ndaki Iceberg Paten Sarayı'ndaki buz dansı kısa programın ardından, sonucu değerlendiren milli sporcu, sadece performansın yetmediğini, lobi faaliyetlerinin de bu işin önemli bir kısmını oluşturduğunu savundu.

Alper Uçar, "Muhteşemdik, yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Uluslararası hakemimiz var ama uluslararası federasyonun onayladığı hakemimiz yok. Hakem faktörü çok önemli. Bu işin teknik olduğu kadar subjektif olan artistik tarafı da var. Çok büyük bir lobi eksikliğimiz var. Biz bu akşam saha içerisinde değil, saha dışında masada kaybettik" diye konuştu.

Alper, yarışmada hak ettikleri puanı alamamalarına Rus seyircilerin de büyük tepki gösterdiğini belirterek, "Performansımızı seyirciler takdir etti. Bütün Rus halkı, bizi çok iyi destekledi. Bize verilen puan az olduğu için büyük bir protesto oldu. Bu protesto diğer sporcular için değil sadece bizim için yapıldı" ifadelerini kullandı.

Kandemir: "Haksızlığa uğradılar"
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir de Alisa-Alper çiftinin puanlamada haksızlığa uğradığını ifade etti.

Kandemir, milli sporcuların performansını şöyle değerlendirdi:

"Alper, 4 yıl gibi kısa bir zaman içinde, federasyonumuzun verdiği destekle olimpiyatlara katılma hakkını elde etti. Kendisinin bugün ciddi bir şekilde haksızlığa uğradığına inanıyorum. Bu sporu çok iyi anlayan seyircinin tepkisi, zaten somut olarak herşeyi ortaya koydu. Yüreklerini koydular, emeklerine sağlık, güzel bir dans sundular."

Sıradaki Haber
Alisa-Alper çifti ilk turu geçemedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz