Diğer Sporlar

Mersin'de Avrupa Şampiyonası için geri sayım

07 Aralık 2020 Pazartesi 12:40 - Son Güncelleme 07 Aralık 2020 Pazartesi 13:23  |  Kaynak : TRT SPOR

Mersin, Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, "Bu şampiyona ile Türkiye'nin organizasyonlar ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası için geri sayım başladı. Dev organizasyon, erkeklerde 9-13; kadınlarda ise 17-20 Aralık arasında yapılacak.

Mersin'de düzenlenecek ve TRT SPOR2'den canlı yayınlanacak şampiyonaya 21 ülkeden 218 sporcu katılacak. Sporcular hünerlerini 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen Olimpik Cimnastik Salonu sergileyecek.

Çelen: "Türkiye'nin organizasyonlar ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olacağız"

Şampiyonanın önemine dikkat çeken Türkiye Cimastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, şunları söyledi:

"Şampiyonayı bu kadar kısa sürede nasıl yaptığımızı gösterip, Türkiye'nin organizasyonlar ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olacağız. Mersin'deki Avrupa Şampiyonası'nda, artistik cimnastik sporcularımız madalyalar almaya devam edecekler. Sporcularımız inşallah, buraya gelen Avrupa ülkelerine İstiklal Marşı'nı ezberletecekler. Seyircinin alınmayacağı organizasyon TRT'de yayınlanacak. İnşallah ülkemizin yüzünü burada da güldürmeye devam edeceğiz. Burası, 2021'deki Avrupa Şampiyonası'nda kimlerin kota almaya yakın olduğunu da gösterecek.

Ülkemizi erkeklerde İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ümit Şamiloğlu, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal temsil edecek.

Kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan, Cemre Kendirci ve Ece Yağmur Yavuz madalya için yarışacak.  

Sıradaki Haber
Beşiktaş Aygaz, HC CSKA'yı konuk edecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz