Diğer Sporlar

Milli eskrimcinin olimpiyat hedefi

02 Nisan 2015 Perşembe 13:48 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 13:53

Karadeniz:En büyük hedefim, olimpiyatlarda klasım üstündeki sporcularla oynamak.

Geçen ay Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 25 ülkeden 80 eskrimcinin katıldığı Büyükler Satellite Eskrim Turnuvası'nda bronz madalya kazanan 22 yaşındaki milli sporcu Okan Karadeniz, olimpiyat hedefine ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskrime 13 yıl önce babasının yönlendirmesiyle başladığını söyledi. Türkiye genelinde katıldığı ilk müsabakalarda Türkiye ikinciliğini elde ettiğini ifade eden Karadeniz, daha sonra üçüncülük ve şampiyonluklar aldığını kaydetti.

Büyük bir azimle çalışmalarına yılmadan devam ettiğini ve bu sayede 2009 yılında milli takıma girmeyi başardığını anlatan Karadeniz, şunları söyledi:

"Açıkçası Sofya'da katıldığım turnuva zordu. Katılımcı sporcuların içerisinde klasmanda iyi yerlerde olan sporcuların yanı sıra olimpiyat şampiyonu olan da vardı. O yüzden maçlar beklediğimizden zorlu geçti. Müsabakalar ilk başladığında çok kötü bir performans sergiledim. Hatta bir an turnuvaları terk etmeyi bile düşündüm. Ancak eleme maçlarının ardından kendimi toparlayıp konsantre oldum ve bu sonuç geldi."

Her sporcu gibi kendisinin de olimpiyatlara katılmak istediğini dile getiren Karadeniz, şöyle devam etti:

"Şu an önümde Büyükler Avrupa Şampiyonası ve Büyükler Dünya Şampiyonası var. Buralarda güzel puanlar alıp olimpiyatlarda yerimi almak istiyorum. En büyük hedefim olimpiyatlarda klasım üstündeki sporcuları yenerek iyi dereceler elde etmek. Bütün bunların yanı sıra bir de büyük hayalim var. Hatta kendime bu sporda idol olarak belirlediğim kişi olan ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda eskrimde, erkekler bireysel kılıçta altın madalya alan İtalyan eskrimci Matteo Tagliariol ile maç yapıp onu yenmek. İnşallah bir gün bu hayalim de gerçek olacak diye düşünüyorum."

Eskrim Milli Takım antrenörlerinden Güzin Yalçın da Okan Karadeniz'in ilkokul 3. sınıftan beri yanlarında olduğunu ve her zaman gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu söyledi.

Karadeniz'in üniversiteyi kazanmasının ardından eskrime devam etmek için üniversite kaydını Mersin'e aldırdığını aktaran Yalçın, "Miniklerde, yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde her zaman Türkiye birincisiydi ve milli takımı temsil etti. En son Bulgaristan'da yapılan Büyükler Satellite Eskrim Turnuvası'nda bronz madalya kazanarak bizi bir kez daha gururlandırdı" dedi.

Sıradaki Haber
Çikolata için gitti, dünya şampiyonu oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz