Diğer Sporlar

Milli güreşçilerimizden 5 madalya

28 Haziran 2022 Salı 21:30 - Son Güncelleme 29 Haziran 2022 Çarşamba 00:07  |  Kaynak : AA

19. Akdeniz Oyunları'nın 4. gününde serbest stil güreşçilerimiz 1 altın, 3 gümüş ve 1 de bronz madalya kazandı. Beş kadın güreşçimiz de finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Cezayir'in ev sahipliğinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz oyunlarında heyecan sürüyor. Organizasyonun dördüncü gününde serbest stilde mücadele eden güreşçilerimiz mindere çıktı.

Sporcularımız günü 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile noktaladı. 57 kiloda Muhammed Karavuş, finalde İspanyol Vartanov'u 9 - 2 yenerek altın madalya kazandı.

Serbest stil 76 kiloda mindere çıkan Samet Ak ise gümüş madalya elde etti. Milli güreşçi, Mısırlı rakibine 11 - 1 yenildi ve kürsünün ikinci basamağına çıktı.

86 kiloda yarışan Fatih Erdin de gümüş madalyanın sahibi oldu. Milli güreşçi final mücadelesinde San Marinolu rakibine 4 - 1 mağlup oldu ve ikincilikte kaldı.

97 kiloda Feyzullah Aktürk ise altın madalyayı son saniyede kaçırdı. Makedon rakibine 4 - 3 yenilen milli sporcu, gümüş madalyanın sahibi oldu.

125 kiloda Salim Ercan bronz madalya maçında rakibini 35 saniyede mağlup etmeyi başardı. Cezayirli rakibini 10 - 0'lık teknik üstünlükle yenen milli sporcu, Akdeniz oyunlarını bronz madalya ile tamamladı.

Serbest stil 65 kiloda bronz maçına çıkan Münir Recep Aktaş ise Sırp rakibine 4 - 0 yenildi ve organizasyonda madalya elde edemedi.

Kadın güreşçilerimiz de performanslarıyla dikkat çekti. 5 milli sporcumuz altın madalya için mindere çıkacak.

Kadınlar 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 57 kiloda Bediha Gün, 68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu ve 76 Kiloda Yasemin Adar Yiğit rakiplerini yenerek finale yükseldi.  

Sıradaki Haber
Adem Asil'den altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz