Diğer Sporlar

Ödül yönetmeliği değişmiyor

19 Ağustos 2015 Çarşamba 13:56 - Son Güncelleme 19 Ağustos 2015 Çarşamba 13:59

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ödül yönetmeliği ile ilgili değişikliğe gitmeyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in dopingli çıkması ve 8 yıl ceza almasının ardından ödül yönetmeliğinde değişikliğe gitmeyeceği bildirildi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2012 Londra Olimpiyatları sonrasında ödül miktarları yarı yarıya indirildi ancak doping konusunda bir gerileme olmadı.

2004 Olimpiyatları'nda, 2012'deki gibi ödül yönetmeliğinin olmamasına rağmen 3 altın madalya Türkiye'ye gelmişti.

2012 Olimpiyatları'nın ardından kamuoyunda ''Ödüller fazla, dopingi teşvik ediyor'' algısı oluşurken, 2012 Olimpiyatları'nın ardından Bakanlık ödülleri yarı yarıya indirdi. Bakanlık yetkilisi, Londra Olimpiyatları'nın bitimiyle birincinin ödülünün iki bin altından bine indirildiğini, diğer ödüllerin de aynı şekilde değiştirildiğini ifade ederken, antrenörlerin ödüllerini de artırdıklarını söyledi.

Yönetmelikteki değişiklikle ödüller yarıya indirilirken, ödemeler de taksitlendirildi. 2012 Olimpiyatları öncesinde alınan kararla sadece bu oyunlara özgü olmak üzere katılan her sporcuya 60 Cumhuriyet Altını karşılığı para ödülü verilmişti.

Kamuoyunun kendilerini başarıya zorladığını anlatan yetkili, gündemlerinde ödül yönetmeliği ile ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını ifade etti.

Ödül yönetmeliğinde 2013 yılında yapılan değişiklikle birinci olanlara, Olimpiyat Oyunları için iki bin yerine bin, Dünya Şampiyonası'nda bin yerine 500, Avrupa Şampiyonası'nda da 500 yerine 300 Cumhuriyet Altını karşılığı para ödülü veriliyor.

Sıradaki Haber
Pistler dopingin gölgesinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz