Diğer Sporlar

2020 Tokyo için son şans 2021

21 Mayıs 2020 Perşembe 14:53 - Son Güncelleme 21 Mayıs 2020 Perşembe 21:11

Pandemi yüzünden ertelenen Tokyo olimpiyat oyunları için 2021 yılı son şans. Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Bach, Oyunların bir kez daha ertelenme seçeneğinin olmadığını belirtti.

Bu yıl düzenlenmesi gereken olimpiyatın koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelendiği mart ayı sonunda açıklanmıştı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Thomas Bach, önemli bir açıklama daha yaptı.

IOC Başkanı, BBC'ye verdiği demeçte, Japon yetkililerle yaptığı son görüşme sonrasında, oyunların bir kez daha ertelenmesinin mümkün olmadığı konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Japon başbakanı Shinzo Abe'nin Tokyo olimpiyat oyunları için son şansın 2021 yılı olduğunu dile getirdiğini belirten Bach, 'Açıkçası onları anlıyorum. Çünkü, bir organizasyon komitesi sonsuza kadar 3 - 5 bin kişiyi istihdam edemez" dedi.

Dünya çapında tüm büyük organizasyonların programının değiştirilemeyeceğine de dikkat çeken Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı, "Şu anda tüm senaryoları göz önünde bulunduruyoruz. 2021'de dünyanın nasıl görüneceğine dair net bir görüş olduğunda, uygun kararları alacağız" şeklinde konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, halen günde yüz binin üzerinde vaka ile karşılaşılan salgının bitmekten uzak olduğu uyarısını yapmıştı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Olimpiyat oyunlarının ertelenme maliyeti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz