Diğer Sporlar

Ankara, filede Avrupa'ya tanıtılacak

10 Aralık 2015 Perşembe 10:21 - Son Güncelleme 10 Aralık 2015 Perşembe 08:26

Özkan Mutlugil: "Ev sahipliğini aldığımız günden bu yana aralıksız çalışıyoruz"

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Bayanlar Avrupa Voleybol Kıta Elemeleri'ne ev sahipliği yapacak Ankara, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Genel Merkezi'nde Avrupa ülkelerine tanıtılacak.

CEV'in Lüksemburg'daki merkezinde 11 Aralık Cuma günü yapılacak toplantıda, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ve beraberindeki heyet, Avrupa ülkelerine, hem Ankara'yı hem de organizasyonu anlatan sunum gerçekleştirecek.

TVF Başkanı Mutlugil, ocak ayında yapılacak elemelerle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Elemelerin ev sahipliğini aldığımız günden bu yana aralıksız çalışıyoruz. 4-9 Ocak tarihlerinde, Ankara'da Avrupa'nın en iyi ulusal takımlarını ağırlayacağız. 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yol Ankara'dan geçecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yanı sıra 7 Avrupa ülkesinin sporcularını misafir etmekten mutluluk duyacaklarını anlatan Mutlugil, "8 takım kıyasıya mücadele edecek ve sadece birinci olan takım, doğrudan Rio biletini kazanacak. 5 gün boyunca Başkent Voleybol Salonu'nda büyük bir voleybol festivali sergilenecek. Tüm voleybolseverleri, Rio'ya giden bu yolda, Ankara'da milli takımımızın yanında olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Elemeler

Ankara'da 4-9 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde Türkiye, A Grubu'nda Hollanda, Hırvatistan ve Almanya ile mücadele edecek. B Grubu'nda ise Polonya, Rusya, İtalya ve Belçika yer alacak.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımların çapraz eşleşmeyle oynayacakları yarı finaller sonrası, kazananlar final, kaybedenler ise 3'üncülük maçına çıkacak.

Elemeler sonunda birinci olan takım doğrudan olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak. İkinci ve üçüncü olan takımlar ise mayıs ayındaki kıtalararası elemede kota arayacak.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde Türkiye'nin maç programı şöyle:

4 Ocak:

19.30 Hırvatistan-Türkiye

5 Ocak:

19.30 Almanya-Türkiye

6 Ocak:

19.30 Türkiye-Hollanda

Sıradaki Haber
Sporcularımızın olimpiyat macerası sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz