Diğer Sporlar

Atletizmde hedef belirlendi

09 Mayıs 2019 Perşembe 11:33 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2019 Perşembe 11:45

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyatları için en az 40 kişilik kota hedeflediklerini söyledi.

Olimpiyatlar için şimdiye kadar 5 kota elde ettiklerini belirten Çintimar, yarışın başında olduklarını ve bundan sonraki tüm büyük yarışlarda milli atletlerin kota için mücadele vereceğini dile getirdi.

Baraj ve katılımcı sayısına getirilen yeni düzenlemeyle kota almanın zorlaştığını vurgulayan Çintimar, "Hedefimiz en az 40 kota ile Tokyo'ya gidebilmek. Eğer kotalar düşürülmemiş olsaydı 75 hedefimiz vardı. Ancak katılımcı sayısı düşürüldü. Örneğin, 100 metrede elemelerle birlikte 100'e yakın sporcu katılabiliyorken şimdi 57 kişi katılacak. Böylelikle tüm dünyada olduğu gibi bizim sayımızda da bir düşüş olacaktır. Önemli olan final grubunda koşacak çocuklarımız da düşüş olmayacak onlar yine aynı sayıyla orada olacaklar." ifadelerini kullandı.

Bayrakta öncelik kota

Çintimar, Dünya Bayrak Yarışmaları Şampiyonası için Japonya'ya giden milli atletlerin öncelikli hedefinin olimpiyat kotası olduğunu kaydetti.

Şampiyonada 4 farklı branşta yarışmaların yapılacağına dikkati çeken Çintimar, "Atletlerimiz 4x100 metrede yarışacak. Yarışlarda ilk 8'e giren ülkeler takım olarak olimpiyat kotası almış olacak. Bizim buradaki birinci hedefimiz olimpiyat kotasını almak." şeklinde görüş belirtti.

Çintimar, Yokohama kentindeki yarışın Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi takımın form grafiğini görebilmek adına önemli olduğunu söyledi.

Doha 2019'a 25-30 kadar sporcuyla katılmayı arzuladıklarını belirten Çintimar, "25-30 diyorum şunun için, kota alan sporcu sayımız belki 40'ı bulabilir ama biz form durumu yüksek olan sporcuları götürmek istiyoruz. Yani gidip orada sadece seçme koşacak sporcuları götürmek istemiyoruz. Bunun içinde daha çok final odaklı sporcularla gitmek istiyoruz." diye konuştu.

Şampiyonada yarışacakları tüm branşlarda final grubunda ve finallerde de ön grupta olmayı arzu ettiklerini anlatan Çintimar, şunları kaydetti:

"Tabii atletizmde şu kadar madalya alırız demek biraz iddialı olur. Çünkü saliselerle, santimlerle olan bir şey, o an o salise kim burnunu uzatırsa o kazanıyor. Allah'ın izniyle final grubunda olacağız ama finalde ne olur onu da orada hep beraber göreceğiz. İnşallah kazanıp mutluluğunu beraber yaşarız."

Ramil Guliyev'den 3 kota beklentisi

Fatih Çintimar, Elmas Lig'in ilk ayağında erkekler 200 metrede birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları için ilk kotasını alan Ramil Guliyev'in iki kota daha alabileceğini vurguladı.

Çintimar, "Ramil 200 metre de kotasını aldı. Allah nasip ederse bu hafta 4x100 metrede de kotasını alacak. Önümüzdeki hafta da Şangay'da 100 metrede de kota almak için mücadele edecek. Eğer ordan da kota alırsa 3 kotayla olimpiyata gidecek bir sporcumuz olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:AA

Sıradaki Haber
Badmintonda milli başarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz