Diğer Sporlar

İlklere imza atan iki isim TRT SPOR'a konuştu

02 Ağustos 2021 Pazartesi 11:15 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2021 Pazartesi 17:32  |  Kaynak : TRT SPOR

Tokyo 2020'de kadınlar 110 metre engelliyi Porto Rikolu Camacho-Quinn ve erkekler uzun atlamayı ise Yunan sporcu Miltiadis Tentoglou kazandı. Bu alanlarda ülkelerine ilk kez altın madalya sevinci yaşatan iki sporcu, TRT SPOR'a konuştu.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları ilklere sahne olmaya devam ediyor. Kadınlar 110 metre engelliyi Porto Rikolu Jasmine Camacho-Quinn ve erkekler uzun atlamayı ise Yunan sporcu Miltiadis Tentoglou kazandı. Bu alanlarda ülkelerine ilk kez altın madalya sevinci yaşatan iki sporcu duygularını TRT SPOR ile paylaştı.

Şampiyon atlet Camacho-Quin, "Kendimle gerçekten gurur duyuyorum. Sonuçtan çok memnunum. Bütün bir yıl antrenman yaptım ve şimdi gurur zamanı. Yani, buraya geldim ve olimpiyat rekoru ile şampiyonluk ile dönüyorum. Bu adanmışlıkla mümkün ve bir tür masal gibi. Ülkeme bu alanda ilk altın madalyayı kazandırdım. Bu tabii gurur duyulası büyük bir şey" dedi.

Yunanistan'ı tarihinde ilk kez uzun atlamada zirveye taşıyan Miltiadis Tentoglou da tarihi başarıyı TRT SPOR'a değerlendirdi.

Tentoglou, "Evet, 8,41 güzel bir performans. Bu sebeple mutluyum. Son hakkımda bu dereceyi yapmam gerekiyordu. Bu anlamda şanslı sayılırım. Açıkçası bugün olmayacak gibi hissediyordum. İlk atlayışlarım berbattı. Ama arkadan dolanıp en öne geçmiş gibi oldum. Benim ve ülkem için büyük bir başarı. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü saat farkına rağmen pek çok kişi şu ana uyanık ve beni izledi. Bu sebeple çok teşekkürler" ifaderini kullandı.
 

Sıradaki Haber
Simone Biles geri dönüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz