Diğer Sporlar

Masa tenisinde 2 isim Türkiye'yi temsil edecek

02 Ağustos 2016 Salı 10:13 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2016 Salı 07:18

Masa tenisi müsabakaları, 6-17 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda masa tenisinde Türkiye'yi Melek Hu ve Ahmet Li temsil edecek.

31. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda masa tenisi müsabakaları, 6-17 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Tek erkekler ve kadınlar ile erkekler ve kadınlar takım olmak üzere 4 kategorideki müsabakalar, Riocentro'da gerçekleştirilecek.

Masa tenisi müsabakalarına 172 sporcu (86 erkek, 86 kadın) katılacak.

Londra 2012'de masa tenisinde tüm altın madalyaları Çin Halk Cumhuriyeti almıştı.

Olimpik programa ilk kez 1988 Seul Olimpiyatları'nda dahil edilen masa tenisinde, Çin'in büyük üstünlüğü bulunuyor.

''Masa tenisinin Mozart'ı'' lakabıyla tanınan İsveçli oyuncu Jan-Ove Waldner ise masa tenisinde ilk ve tek altın madalyayı kazanan (Barcelona-1992) Avrupalı sporcu olarak olimpiyat tarihine geçti.

Tarihi

Masa tenisi, 2 veya 4 oyuncunun birbirlerine topu ileri geri olarak attığı, ortasında ağ olan masanın üstünde oynanan bir oyundur.

Bu sporun salon tenisi adıyla bilinen en eski şekli 1880'lerde Hindistan ve Güney Afrika'daki İngiliz ordusu tarafından oynanırdı. Puro kutularının kapaklarını raket, yuvarlatılmış şarap şişesi mantarlarını da top olarak kullanırlardı. File olarak da kitapları kullanıyorlardı.

1890'larda İngiltere'de bu oyunun diğer versiyonları geliştirildi. Parker Brothers firması masaya kurulabilen portatif net, dışı file kaplı küçük bir top ve minyatür raketlerden oluşan salon tenisi kitleri satmaya başladı.

1900 yılında Amerika'yı ziyaret eden İngiliz James Gibb, dönerken yanında bazı içi boş selüloid toplardan getirdi ve arkadaşlarıyla salon tenisini bu topları kullanarak oynamaya başladı. Gibb, topun rakete ve masaya çarptığı zaman çıkardığı sesi temsil eden ''ping pong'' ismini kullanmaya başladı.

Sıradaki Haber
Olimpiyatlarda 92 yıl sonra bir ilk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz