Diğer Sporlar

Milli sporcu ilk peşinde

02 Nisan 2015 Perşembe 14:00 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 14:06

İpek Karahan, Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye bir ilki yaşatmayı hedefliyor.

Masa tenisinde minik, yıldız, genç ve büyüklerde Türkiye şampiyonlukları bulunan milli sporcu İpek Karahan, Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye bir ilki yaşatmayı hedefliyor.

Masa tenisi hakemi anne ve babanın çocuğu olan 19 yaşındaki İpek Karahan, ilköğretim yıllarında başladığı masa tenisi sporunda çok sayıda başarıya imza attı. 12 yıldır bu sporla ilgilenen ve katıldığı müsabakalarda çok sayıda madalya ve kupa kazanan Karahan'ın her yaş kategorisinde Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

Masa tenisinde sergilediği üstün performansla dikkati çeken ve gelecek vaat eden milli sporcu Karahan, 26 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Çin'in Suzhou kentinde gerçekleştirilecek Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek 4 kadın sporcu arasına girmeyi başardı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 1. sınıf öğrencisi Karahan, yaptığı açıklamada, küçük yaşta başladığı masa tenisini başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Anne ve babasının hakem olması dolayısıyla küçüklüğünden bu yana sporun içerisinde yer aldığını aktaran Karahan, başarılı olabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Karahan, masa tenisinde minik, yıldız, genç ve büyüklerde Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ayrıca uluslararası şampiyonalarda da çeşitli derecelerim var. Başarılı olabilmek için çok çalışıyorum. 26 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Çin'in Suzhou kentinde gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına katılacağım. Burada derece elde edebilmek için günde çift idman yapıyorum. Ders aralarını bile antrenman yaparak geçiriyorum. İnşallah Çin'de bayrağımızı dalgalandıracağım."

Antrenörü Sunay Atakan ve ailesinin kendisine büyük destek olduğunu vurgulayan Karahan, başarılı olacağına inandığını söyledi. Karahan, insanların gelişmesine sporun önemli katkılar sağladığını bildirerek, en büyük hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu kaydetti.

"Gelecek vaat eden bir sporcu"

Karahan'ın antrenörü Sunay Atakan ise yaklaşık 12 yıldır Adana'da masa tenisine sporcu yetiştirdiğini belirterek, İpek Karahan'ın da bunlardan birisi olduğunu ifade etti.

Karahan'ın tüm yaş kategorilerinde ferdi ve takım olarak Türkiye Şampiyonlukları bulunduğunu anlatan Atakan, "İpek başarılı ve gelecek vaat eden bir sporcu. Masa tenisinde olimpiyatlara gidebilecek tek Türk sporcunun İpek Karahan olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Atakan, Türkiye'nin bugüne kadar katıldığı dünya şampiyonalarında derece elde edemediğini hatırlatarak, İpek'ten bu anlamda bir ilki başarmasını beklediklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
Badmintonculardan 4 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz