Diğer Sporlar

Ragbi Milli Takımının hedefi olimpiyat

29 Mayıs 2014 Perşembe 11:48 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2014 Perşembe 11:55

Edirne'de hazırlanan milli takım, üst tura çıkmak için sıkı çalışıyor.

Ragbi Avrupa Ligi Kademe Yükseltme maçlarına Edirne'de hazırlanan milli takım önce 1. lige yükselmek, ardından da olimpiyatlara katılmak istiyor.

Milli Takım, Ragbi Yedili Ligi kapsamında 31 Mayıs'ta Yunanistan'da başlayacak maçlara, günde çift idmanla hazırlanıyor.

Teknik direktör Engin Yüksel, Yunanistan'da rakiplerinin İsviçre ve San Marino olacağını söyledi. Kademe yükseltme maçlarına, rakiplerini yenerek grup atlama parolasıyla hazırlandıklarını belirten Yüksel, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ragbiye ilgi, milli takımının geçen yıl Avrupa Ragbi Federasyonuna (FIRA) kabulünden sonra ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbolu ve Ragbi Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü'nün desteğiyle büyük bir ivme kazandı. FİRA'ya kabulümüzün ardından Ragbi Union'da Avrupa şampiyonu olduk, 2. lig D grubuna yükseldik. Yunanistan'da şampiyon olup bir üst seviyede mücadeleyi amaçlıyoruz. Tabii ki hedefimiz önce 1. lig daha sonra da olimpiyatlar."

Yüksel, takımda yer alan 12 oyuncudan 2'sinin Almanya, 3'ünün Fransa'da yaşayan Türk sporcular olduğunu, yetenekli oyuncuların Yunanistan'da başarılı olacağına inandığını vurguladı.

"Ragbide kurallar farklı"

Yüksel, ragbinin diğer spor branşlarından her yönden farklı olduğunu, uluslararası liglerde aynı seviyede takımların karşılaşması ve üst turlara yükselmek için yoğun çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Ragbi, teknik kuvvet ve dayanıklılık sporu olduğu için FIRA'nın yeni üye olan ülkelerle tecrübeli ülkelerin milli takımlarını karşı karşıya getirmediğini belirterek, futboldan örnek veren Yüksel, şunları kaydetti:

"FIFA'ya, UEFA'ya üye olursun, Arjantin'le bile oynayabilirsin, İngiltere ile oynayabilirsin ama FIRA, aynı seviyedeki ülkeleri oynatır. 2 sene boyunca şampiyon olanı bir üste alır. Biz kasım ayında yeni üye olduğumuz için 3. ligde namağlup şampiyon olduk ve bir üst seviyeye çıktık. Aynı şey burası için de geçerli."

Sıradaki Haber
IOC'den Ukraynalı sporculara yardım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz