Diğer Sporlar

Rio'ya gitmek istiyor

03 Aralık 2015 Perşembe 11:22 - Son Güncelleme 03 Aralık 2015 Perşembe 09:24

Engelli milli okçu Doğan Hancı, Rio Paralimpik Oyunları'nı hedefliyor.

Elde ettiği başarılarla son yıllarda okçulukta Türkiye'nin adını dünyaya duyuran engelli milli okçu Doğan Hancı, Avrupa Şampiyonası'nda, 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota almayı hedefliyor.

Yaklaşık 10 yıldır okçuluk sporuyla ilgilenen 45 yaşındaki bedensel engelli milli okçu Hancı, son yıllarda Avrupa şampiyonalarında elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanan Hancı, 2 Nisan'da Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceği dereceyle önce 2016 Rio Paralimpik Oyunları vizesi almayı, sonrasında da oyunlarda Londra'daki derecesinden daha iyi bir başarı elde etmeyi istiyor.

Hancı, yaptığı açıklamada, okçuluğa başladığı günden bu yana 10 yıldır kesintisiz bedensel engelliler okçuluk milli takımında yer aldığını söyledi.

Bugüne kadar okçulukta birçok başarı elde ettiğini ifade eden Hancı, şöyle konuştu:

"Fransa'da 2 Nisan'da Avrupa Şampiyonası var, hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Antrenmanlarıma yoğun bir şekilde devam ediyorum. İnşallah 2 Nisan'da kotayı alıp, Rio'ya gitmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde kamplarımız var. Milli takım seçme kampında, seçmelerde grubumu birinci tamamladım. Birinci tamamladığım için Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı elde ettim. Orada da eğer finale çıkarsam, Rio için kotayı almış olacağım."

"Rio'da, 2012'deki derecenin üzerine çıkmayı planlıyoruz"

Hancı, bugüne kadar elde ettiği başarıları gelecek yıl Brezilya'da yapılacak Rio Paralimpik Oyunları'nda aşmayı hedeflediğini, bunun için de öncelikle oyunlara katılma hakkı kazanması gerektiğini vurgulayarak, "Rio'da, 2012'deki derecenin üzerine çıkmayı planlıyoruz. Önce kota alalım, ondan sonra çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. İnşallah 2012'de yaptığım derecenin üzerinde bir derece yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Milli okçunun antrenörlüğünü yapan kardeşi Hasan Basri Hancı ise tüm çalışmalarının 2016 Rio'ya dönük olduğunu belirtti.

Doğan Hancı'nın ülkenin milli gururu olduğunu ifade eden antrenör Hancı, "Amaç, ülkemizi daha iyi temsil etmek ve önce ülkemize, sonra memleketimiz Erzurum'a faydalı olabilmek" dedi.

Hancı, çalışmalarında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in çok büyük desteğini gördüklerini de dile getirdi.

Sıradaki Haber
İlk hedef Avrupa Şampiyonası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz