Diğer Sporlar

Rusya'dan Olimpiyat Komitesi'ne sert tepki

24 Ocak 2018 Çarşamba 14:22 - Son Güncelleme 24 Ocak 2018 Çarşamba 14:30

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2018 Pyeongchang Olimpiyat Oyunları'na katılmasına izin verilen Rus sporcu sayısını azalttı. Listeden çıkarılan isimler arasında olimpiyat şampiyonları da bulunuyor. Rus yetkililer karara tepkili...

2014 Soçi Olimpiyatları'nda yaşanan doping skandalı Rusya'nın peşini bırakmıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Aralık 2017'de Rusya'yı olimpiyat oyunlarından men etmiş, yasaklı listede olmayan Rus sporcuların tarafsız olarak oyunlara katılmasına izin vermişti. Ancak Komite, listede değişikliğe giderek Olimpiyat Oyunları'na katılmasına izin verilen Rus atlet sayısını azalttı.

Bu karara tepki gösteren Rusya Spor Bakanı Pavel Kolobkov, "Böyle bir karar olamaz. Atletlerimizin neden listeden çıkarıldı konusunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden bir açıklama bekliyoruz. Çıkarılan atletler arasında dünya çapında yıldızlar olaması ve zamanlama bizce manidar" dedi.

Soçi'de 3 altın madalya kazanan, toplamda 6 olimpiyat altını bulunan Viktor Ahn listeden çıkarılan isimler arasında.

Güney Kore asıllı Ahn, kısa kulvar sürat pateninde dünyanın bir numarası olarak kabul görüyor. Hem Güney Kore hem de Rusya adına yarışarak olimpiyatlarda iki farklı ülke adına altın madalya kazanan tek sporcu olma unvanına sahip...

Listeden çıkarılan atletler arasında olimpiyat şampiyonu biatlon sporcusu Anton Shipulin ile 2017 Kayaklı Koşu Turu şampiyonu Sergei Ustyugov da yer alıyor.  

Sıradaki Haber
Agafonova-Uçar çifti, olimpiyat biletini aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz