Diğer Sporlar

Rusya'nın gözü kulağı CAS'ta

06 Kasım 2020 Cuma 12:07 - Son Güncelleme 06 Kasım 2020 Cuma 12:13  |  Kaynak : TRT SPOR

Rusya, CAS'a yaptığı itiraz ile ilgili beklemeye devam ediyor. 4 yıllık men cezasına ilişkin itiraza, sene sonuna kadar karar verilecek.

Devlet desteğiyle doping yaptığı ortaya çıktığı için uluslararası yarışmalardan 4 yıl men cezası alan Rusya’nın karara itirazı Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta görülmeye devam ediyor.

CAS konuyla ilgili sene sonundan önce karar vereceklerini duyurdu. Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi, Rusya'nın itirazına yönelik dört günlük bir duruşma yapıldığını açıkladı..

Açıklada ayrıca "Bu sürecin tam olarak ne kadar süreceğini tahmin etmek zor olsa da, kararın bu yıl sonuna kadar taraflara tebliğ edilmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Geçen yıl Dünya Dopingle Mücadele Ajansı, Moskova'nın pozitif doping testleriyle bağlantılı dosyaları sildiği sonucuna varmasının ardından, Rusya'ya yaptırım uygulanmıştı.

Yasak kapsamında, Rusya'nın takımları ve sporcuları, ülkenin bayrağı veya milli marşı olmadan Olimpiyatlar da dahil olmak üzere büyük spor etkinliklerinde tarafsız olarak yarışabileceklerdi.

Rusya ise WADA'nın iddialarını yalanlamış ve CAS'a başvurmuştu.
 

Sıradaki Haber
"Olimpiyatlarda da altın madalyalar alacağız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz