Diğer Sporlar

''Şampiyon olmak çok onur verici''

13 Haziran 2015 Cumartesi 22:55 - Son Güncelleme 13 Haziran 2015 Cumartesi 23:00

Özçelik: ''Allah'a şükür bugün kazanan taraftayız"

Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) karatede 4 madalya kazanan milli sporcular, büyük sevinç yaşadı.

Oyunlarda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türk karateciler, yaşadıkları mutluluğun ardından turnuva hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Kadınlar 50 kiloda altın madalyaya uzanarak Türkiye'nin oyunlarda ilk altın madalyasını kazanan Serap Özçelik, birinci olarak hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "İlk defa düzenlenen Avrupa Oyunları'nda şampiyon olmak çok onur verici. Sporda bir taraf kazanırken diğeri kaybeder. Allah'a şükür bugün kazanan taraftayız" dedi.

Erkeklerde altın madalyaya ulaşan Burak Uygur ise Avrupa Oyunları'nın atmosferinden olumlu yönde etkilendiklerini vurgulayarak, "Bu kadar büyük bir organizasyona katılacağımızı fark edememiştik. Organizasyonun kalitesini görünce daha farklı bir heyecana kapıldık. Aylardır bu oyunlara hazırlanıyoruz. Hedef burasıydı ve takımımız adına çok güzel geçti. Kariyerimin zirvesine çıktım. Seneye düzenlenecek Dünya şampiyonasında kürsüde zirveyi hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Oyunlarda gümüş madalya elde eden Merve Çoban ise berabere sonuçlanmasının ardından hakem kararıyla kaybettiği final maçıyla ilgili, "Bence final maçı benim hakkımdı. Ama nasibimizde 2'ncilik varmış. Turnuvaya takım olarak çok iyi hazırlandık ve sonuçlarını aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Bronz madalya kazanan Erman Eltemur da kürsüye çıkma şansı yakaladığı için mutlu olduğunu kaydederek, "Kürsünün her yeri güzel. Alman rakibimi 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek üçüncü olduğum için mutluyum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
''Üçüncülük yeterli değil''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz