Diğer Sporlar

Tekvandoda 2016 Rio vizesi geldi

06 Aralık 2015 Pazar 10:08 - Son Güncelleme 06 Aralık 2015 Pazar 08:15

Milli tekvandocu Nur Tatar, 2016 Rio vizesi aldı.

Meksika'da düzenlenen Grand Prix Final Müsabakası'nda gümüş madalya alan milli tekvandocu Nur Tatar, topladığı puanla 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan katılım için son organizasyon olan Grand Prix Final Müsabakası, Meksika'nın başkenti Meksiko City'de başladı.

28 ülkeden 64 sporcunun mücadele ettiği Grand Prix Final Müsabakası'nın ilk gününde Türkiye'yi Nur Tatar temsil etti.

Kadınlar 67 kiloda mücadele eden ve olimpik sıralamada 7. basamakta yer alan Nur Tatar, çeyrek finalde 2. sırada bulunan İsveçli Elin Johannson ile karşılaştı. Rakibini 4-1 mağlup eden milli tekvandocu, yarı finalde 6. sıradaki Çinli Hua Zhang ile eşleşti.

Kazanan tarafın olimpiyat vizesi alacağı müsabakada iki tekvandocu da kontrollü oyunu tercih etti. Normal süresi 0-0 biten müsabakada rakibini altın vuruşla mağlup eden Nur Tatar, adını finale yazdırdı.

Milli tekvandocu finalde olimpik sıralamada zirvenin sahibi Fransız Haby Niare ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında son 20 saniyede verdiği sayıyla müsabakayı 1-0 kaybeden Nur Tatar, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hanesine 48 puan yazdıran Nur, Meksika'ya 15 puan gerisinde geldiği Çinli Hua Zhang'ı geride bırakarak olimpik sıralamada altıncılığa yükseldi ve olimpiyat oyunlarına doğrudan katılım hakkı elde etti.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da Türkiye'yi temsil edecek.

Grand Prix Final Müsabakası'nda bu gece bir diğer milli tekvandocu Servet Tazegül, tatamiye çıkacak. Olimpik sıralamada 4. basamakta yer alan ve olimpiyat oyunlarına katılma yolunda büyük bir avantaja sahip olan milli tekvandocunun müsabakaları, TSİ 21.00'de başlayacak.

Başkan Şahin'den kutlama

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, olimpiyat oyunları vizesi alan Nur Tatar'ı kutladı.

Kadınlar 67 kiloda olimpiyat oyunlarına katılım heyecanının son ana kadar yaşandığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Sporcumuz Nur Tatar, kendisinden bekleneni yaptı ve olimpiyat oyunlarına doğrudan gitmeye hak kazandı. Burada olimpiyat oyunları seviyesinde mücadeleler yapılıyor. Meksika'ya gelirken hem Nur Tatar hem de Servet Tazegül ile olimpiyat vizesini cebimize koymak istiyorduk. Nur Tatar ile ilk hedefimize ulaştık. Servet Tazegül'ün de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum. Nur Tatar'ı ve milli takım teknik direktörümüz Ali Şahin'i tebrik ediyorum. Ülkemize bu başarıları 2012 yılında olduğu gibi 2016 yılında da yaşatmak en büyük dileğimiz ve hedefimiz."

Sıradaki Haber
Millilerimiz kritik virajda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz