Diğer Sporlar

"Tokyolular vazgeçmiş modunda"

21 Temmuz 2021 Çarşamba 18:06 - Son Güncelleme 08 Eylül 2021 Çarşamba 16:33  |  Kaynak : TRT SPOR

Aki Yasuo... Türkiye'de 20 yıldır yaşayan Japon gazeteci TRT SPOR Dijital ekibine Tokyo Olimpiyatları'nı değerlendirdi. Yasuo, "Tokyolular şuan vazgeçmiş modunda. Önlemleri herkese uygulamak doğru değil" dedi.

Aki Yasuo 20 yıldır Türkiye'de yaşamını sürdüren gazeteci...

Japon bir medya kuruluşunda görev yapan Yasuo, Tokyo'da düzenlenen olimpiyatları, alınan önlemleri, vatandaşların tepkilerini ve altında yatan sebepleri TRT SPOR Dijital ekibine değerlendirdi.

"Önlemleri herkese uygulamak doğru değil"

Japon gazetecinin İstanbul'dan Tokyo Olimpiyatları'nı takip ettiğini şuana kadar organizasyonun alınan önlemlerin katı olduğunu ifade etti. 

Yasuo, "Tokyolular şuan vazgeçmiş modunda. Önlemleri herkese uygulamak doğru değil" dedi

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Üst Yöneticisi (CEO) Toshiro Muto'nun olimpiyatların ertelenebileceğinin gündemde olduğunu ifadesine ilişkin tecrübeli Japon gazeteci şunları söyledi:

"Pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Japonlar çok pratik bir millet olmadığı için zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Halkı biraz rahatlatmak içinkoronavirüs vakaları çok fazla artarsa 'ihtimallerin arasındadır' şeklinde anlatmak adına söylemiş olabilir"

"Korka korka yapıyorlar bu organizasyonu"

Tokyo'da yaşayan vatandaşların olimpiyatlara ilişkin düşüncelerini ve alınan önlemleri Aki Yasuo şu şekilde anlattı:

"Olimpiyatların düzenlenmesine Tokyoluların taraftar olduğu söylenemez. Tokyoluların yarısından fazlası hala olmamasını istiyor. İptal etmek yerine ertelenebilir düşüncesine sahipler. Şuan insanlar vazgeçmiş modundalar.

Önlemlerin çok sıkı olduğunu ben de duydum. Önlemler katı olmuş olabilir. Japonlar biraz daha disiplinli bir halk olduğu için o sıkı önlemleri kabul edebilir. Dünyadan gelen herkese bunu uygulamanın çok doğru olduğunu sanmıyorum. Korka korka yapıyorlar bu organizasyonu.

Tokyo'da sıcak havanın da sporcuları etkileyeceğini vurgulayan Yasuo, "En çok endişe edilecek şeylerden biri hava sıcaklığı geçen yıl sıcak havadan Tokyo'da insanlar yaşamını yitirdi." dedi. 

Türkiye'deki kadın sporculardan madalya beklediğini ifade eden Yasuo "Türk sporculardan 10 madalya bekliyorum." diyerek mili sporculara başarılar diledi. 

Sıradaki Haber
Tokyo 2020'de madalya sıralaması...Çin ilk sırada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz