Diğer Sporlar

Türkiye'den Japonya'ya "ihraç" proje

26 Şubat 2014 Çarşamba 11:47 - Son Güncelleme 26 Şubat 2014 Çarşamba 11:55

Porsun, projeyle Türkiye'nin Japonya'ya örnek olduğunu vurguladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından 7 yıl önce başlatılan ve bugüne kadar 950 bin öğrenciyle ulaşan "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi"nin benzeri, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın düzenleneceği Japonya'da uygulanmaya başlandı.

TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, bir etkinliğe katılmak için geldiği Eskişehir'de yaptığı açıklamada, TMOK'nin "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi"nin 7 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, bugüne kadar 4 bin 100 ilköğretim okulunda tarama yaptıklarını kaydetti.

Projeyle bugüne kadar 950 bin öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Porsun, şöyle konuştu:

"Öğretim yılı sonu itibariyle bu rakam bir milyonu aşacak. 15 milyon genç nüfusun 15'te birine ancak ulaşabildik. Hızla spor bilinci, spor kültürünü aşılamaya çalışıyoruz. Çocukların beslenmesinden tutun, çevreye, seçecekleri spor branşına, Fair-Play'e kadar eğitim veriyoruz. Çok önemli bir proje. Bu eğitimi almış çocuklar, yarının sporcuları, spor yöneticileri, eğitmenleri olacak. Böyle bilinçli insanlarla spor daha iyi yerlere gelecek."

"Projemizi Japon versiyonuna çevirip, uyguluyorlar"

Porsun, projeyle Türkiye'nin Japonya'ya örnek olduğunu vurguladı.

2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın Japonya'nın Tokyo kentinde yapılacağını hatırlatan Porsun, şöyle devam etti:

"Ancak, Japonya'nın bizim gibi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi yokmuş. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, aday ülkeleri ziyaret ettiğinde aralarında Japon heyeti de vardı. Heyetin, Türkiye ziyaretinde biz projemizi sunduk. O zaman fark ettiler. Japonya, olimpiyatları düzenlemeye hak kazandığında bizden projeyi istedi. Biz de Fair-Play çerçevesinde hiçbir şey talep etmeden kabul ettik. Projeyi ana hatlarıyla onlara verdik. Projemizi Japon versiyonuna çevirip, uyguluyorlar."

AA

Sıradaki Haber
Soçi 2014'ün ardından (6)
Yükleniyor lütfen bekleyiniz