Diğer Sporlar

Türkiye'den yeni adaylık bekliyor

11 Aralık 2013 Çarşamba 12:27 - Son Güncelleme 11 Aralık 2013 Çarşamba 12:36

IOC Başkanı Bach, "Türkiye'den tekrar güçlü bir adaylık görmeyi umuyorum" dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarını düzenleme ihtimali hakkında, "Türkiye'den tekrar güçlü bir adaylık görmeyi umuyorum" dedi.

Yenilenen Olimpiyat Müzesi açılışında konuşan Bach, kendi başkanlığı döneminde Türkiye'nin olimpiyatları düzenlemeye hak kazanma şansı olup olmadığı yönündeki soru üzerine, Türkiye'den tekrar güçlü bir adaylık görmeyi umduğunu söyledi.

Bach, başkanlık yaptığı dönemde, Türkiye'nin 2032'den önce olimpiyatları düzenlemeyebilme şansı içinse "Öncelikle bu tamamen Türkiye'ye bağlı" ifadesini kullandı.

IOC Başkanı Bach, bundan sonraki süreçte olimpiyatları düzenleyebilmek için Türkiye'nin izlemesi gereken yol hakkında ise "Türkiye ilk önce adaylığını sunmalı, en önemli mevzu bu" diye konuştu.

Daha sonra müzeyi, eski IOC Başkanı Jacques Rogge ile görev devir-teslim töreni yaptıktan sonra birlikte gezen Bach, yenilenen müze hakkında Rogge'a bilgi verdi.

Naim Süleymanoğlu'nun Barselona'da giydiği ayakkabı

Eski Alman eskrimci olan Bach'a ait 1976'da Montreal Olimpiyatları'nda kazandığı altın madalya da müzede sergileniyor.

Türkiye'den milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun 1992'de Barselona'daki olimpiyatlarda giydiği ayakkabı da müzede sergilenen eserler arasında yer alıyor.

Sıradaki Haber
Olimpiyatları neden alamadık?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz