Diğer Sporlar

Para tekvandocuların hedefi altın madalya

12 Şubat 2020 Çarşamba 14:13 - Son Güncelleme 12 Şubat 2020 Çarşamba 14:31

Para Tekvando Milli Takımı'nın kota alan sporcularından Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız ile Meryem Betül Çavdar, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Milli sporculardan 27 yaşındaki Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız ile 19 yaşındaki Meryem Betül Çavdar, spora başlama hikayeleri ve olimpiyatlara yönelik hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Şeyma, tekvandoyla 10 yaşındayken Ordu'da tanıştığını belirterek, "Annem kafama darbe gelir, düşerim diye ilk zamanlar çok sıcak bakmıyordu spor yapmama. Başarılı olduğumu görünce, onlar da destek verdi." dedi.

Milli tekvandocu, 2016 yılından beri milli takım kadrosunda yer aldığını ve çok sayıda madalya kazandığını söyledi.

Başarılarında antrenörü ve ailesinin büyük katkısı olduğuna dikkati çeken Şeyma, "Olcay Tercan hocam Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli. Hem engelli yüzme hem de tekvando hocalığı yapıyor. Ben ilk başlarda yüzme sporuna ilgi duyuyordum. Ancak antrenörüm benim tekvandoda daha başarılı olacağımı söylemişti. İyi ki kendisini dinledim. 2-3 aylık bir çalışmanın ardından 2016 senesinde milli takıma seçildim." ifadelerini kullandı.

Şeyma, engelini hiçbir zaman sorun etmediğini ve bunu avantaja çevirdiğini belirtti. 

"Kota aldım. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ülkemi temsil edeceğim. K43 kategorisinde Türkiye'de rakipsizim. K43 ile K44 kategorileri birleşti artık. Bunun avantajları da var dezavantajları da. Ancak bu sorun değil. Tokyo'da takım olarak şampiyon olacak, inşallah ülkemize altın madalyayla döneceğiz." 

Çavdar: "2017 yılında milli takıma seçildim"

Para Tekvando Milli Takımı sporcularından Meryem Betül Çavdar, paralimpik oyunları kotası aldıkları için büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Meryem, tekvandoya Afyonkarahisar'da 13 yaşında başladığını belirterek, "Ortaokul öğrencisiydim o zaman. 2013 yılında bir arkadaşım sayesinde spora başladım. Bir ay kadar birlikte devam ettik. Arkadaşım bıraktı ancak ben bırakmadım. 2017 yılında da milli takıma seçildim." şeklinde konuştu.

Milli sporcu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda K44 kategorisinde 49 kiloda yarışacağını anlattı.

İlk katıldığı şampiyonalarda 58 kiloda yarıştığını belirten Meryem, "Daha sonra beni 49 kiloya düşürdüler. Bu kategoride daha başarılı olacağım söylendi. 2017 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bu kategoride üçüncüsü oldum." ifadelerini kullandı.

Küçükken engelinden dolayı zor günler geçirdiğini, hatta hiç çıkarmadığı bir hırka giydiğini anlatan Meryem, "İnsanların bakışları rahatsız ediciydi. O hırkayı hiç çıkarmazdım. Kolumu saklardım. Bir gün sabah uyandığımda o hırkam yoktu. Meğer babam atmış onu. Sonradan bunun bana büyük bir iyilik olduğunu anladım. Kendimle ve engelimle barışığım." açıklamasını yaptı.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na takım halinde katılacaklarını anımsatan milli sporcu, "Burada elde edeceğimiz başarılarla adımızı tarihe yazdırmak istiyoruz. Hedefimiz, olimpiyatlarda birincilik kürsüsünde İstiklal Marşı'mızı okutmak." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Kaykaycı Rozenberg'in olimpiyat heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz