Diğer Sporlar

Pistorius davasında karar aşaması

14 Haziran 2016 Salı 14:43 - Son Güncelleme 14 Haziran 2016 Salı 11:44

Pistorius hakkındaki karar 17 Haziran Cuma günü açıklanması bekleniyor.

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius hakkındaki kararın, 17 Haziran Cuma günü açıklanması bekleniyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Pretoria kentindeki mahkemede devam eden duruşmada, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Pistorius hakkında maktulun yakınlarının ifadelerine başvuruldu.

Steenkamp'ın babası Barry, kızının ölümü öncesinde vücudunda oluşan yaraların kamuoyuyla paylaşılması amacıyla hakimden izin istedi. Konuşması boyunca gözyaşlarına hakim olamayan Barry, kızının ölümünün ardından felç geçirdiğini ve farklı birisi haline geldiğini belirterek, "Kızımı sabah, öğlen ve akşam, her saatte düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Eşinin Pistorius'u affetmesine rağmen bu süreç içinde onunla bir kez bile konuşmadığını söyleyen Barry, "Affetmek, işlenen bir cinayetten aklanmak için kullanılmamalı. Cinayetin bedelini ödemesi gerektiğini anlaması gerekiyor." diye görüş belirtti.

Hafta boyunca devam edilecek duruşmada Pistorius hakkındaki kararın, 17 Haziran Cuma günü açıklanması bekleniyor. Güney Afrikalı sporcu, suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapis cezası alacak.

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. 29 yaşındaki Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek kilitli olan tuvaletin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu. Güney Afrikalı paralimpik sporcunun kalan 4 yıllık cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesi kararlaştırılmıştı. Güney Afrika Yargıtay Ceza Dairesi’nin, "ihmal sonucu öldürmek"ten aldığı cezayı yetersiz bulup "öngörülen fakat planlanmayan cinayet"e dönüştürülmesine hükmettiği Pistorius hakkındaki dava, yeniden açılmıştı.

Sıradaki Haber
Özel sporculardan rekor madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz