Diğer Sporlar

Salon Hokeyi Süper Ligi'nde şampiyon Gaziantep Polisgücüspor

25 Aralık 2018 Salı 16:50 - Son Güncelleme 25 Aralık 2018 Salı 17:19

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig müsabakaları sona erdi.

Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Alanya Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakaların son maçında, Kırıkkale GSK'yi 16-1'lik skorla geçen Gaziantep Polisgücüspor, yenilgisiz Türkiye Şampiyonu oldu.

Gaziantep Polisgücüspor'a düzenlenen törenle Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan tarafından şampiyonluk kupası verildi.

Elde edilen sonuçtan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Gaziantep Polisgücüspor Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan, bugünün Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü olduğunu belirterek, "Şampiyonluk kupasını Gaziantep savunmasında ve ülke savunmasında canlarını esirgemeyen şehit ve gazilerimize armağan ediyoruz. Bu kupa şehit ve gazilerimize, Gaziantep ve Gazianteplilere armağan. Bugün sultanlarım Gaziantep'e en güzel hediyeyi vermiştir. Bundan sonraki süreçte başarılarımızı Avrupa'da sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

"Sporcularımız Avrupa kupasını da Türkiye'ye getirmeye devam edecektir"

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Gaziantep Polisgücü'nün başantrenörü Yusuf Kasım, Avrupa kupalarında da başarılı sonuçları sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gaziantep Polisgücü Kulübünden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen takımın başantrenörü Yusuf Kasım, şampiyonluğun büyük bir özveriyle elde edildiğini vurgulayarak, "Sporcularımız şampiyonluk kupasını, 25 Aralık'ta Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü anısına şehit ve gazilerimize armağan etti. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Yüreklerini sahaya koyarak oynayan sporcularımız Avrupa kupasını da Türkiye'ye getirmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Gol kraliçesi ve en iyi kaleci Gaziantep'ten 

Gaziantep Polisgücü'nde, takım kaptanı Leyla Öztürk, 35 golle "Süper Lig Gol Kraliçesi" unvanını elde ederken, Elif Küpeli de ligin en iyi kalecisi seçildi.

Milli takım oyuncusu Leyla Öztürk, 25 Aralık gibi anlamlı bir günde gol kraliçesi unvanını almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, unvanını ve kupayı Gaziantepli şehit ve gazilere armağan ettiğini vurguladı.

Üç mutluluğu bir arada yaşadığını dile getiren Leyla, şunları kaydetti:

"Birincisi Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutluyoruz. İkincisi takımımız Süper Lig şampiyonu oldu ve ben attığım 35 golle ligin gol kraliçesi oldum. Bizlerde büyük emekleri bulunan başta Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Gaziantep Polisgücü Başkanı Mehmet Kaplan olmak üzere antrenörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerek kulübüm gerekse milli takım formasıyla ülkeme milletime daha çok hizmet etmek istiyorum. Umarım Ukrayna'da da Avrupa Şampiyonu oluruz."

Gaziantep Polisgücü Kadın Takımı, bu yıl Açık Alan Avrupa Hokey Şampiyonası Challenge 3'te de şampiyonluğa ulaşmıştı. Takım, 2019'da da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele verecek. 

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Kış ortasında yüzme yarışına 150 başvuru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz