Diğer Sporlar

Salon Hokeyi Türkiye Süper Ligi Amasya'da başladı

02 Aralık 2021 Perşembe 22:14 - Son Güncelleme 02 Aralık 2021 Perşembe 22:21  |  Kaynak : TRT SPOR

1.Etap Salon Hokeyi Türkiye Erkeler Süper ligi 2-8 Aralık tarihleri arasında Amasya Kapalı Spor salonunda puanlı lig usulü başladı.

Kapalı spor salonunda başlayan süper lige Gaziantep Polis Gücü, Simya Eğitim Kurumları, Akben Kuyumculuk Kahramanmaraş Hokey, Suruç Belediyesi Hokey SK., Nizip Zeugma, Gaziantep GSK Doruk, Nizip Belediye SK., Amasya GSK, Alanya Yıldızları, Nizip HEM SK. Ve Selçuklu Belediye salon hokeyi takımları olmak üzere toplamda 11 takım, 130 sporcu katıldı. 2 etap ise federasyonun belirlediği tarihte ve şehirde oynandıktan sonra şampiyon olan takım ülkemizi Avrupa kulüpler şampiyonasında temsil edecek.

Sabah oynanan karşılamalarda Gaziantep Polis Gücü Simya Eğitim Kurumlarını 14-1, Akben Kuyumculuk Kahramanmaraş Hokey Suruç Belediyesi Hokey SK’yı 8-4, Nizip Zeugma SK. Gaziantep GSK Doruk’u 5-3, Amasya GSK Nizip Belediye SK’yı 8-4 ve Alanya Yıldızlar Hokey SK. Nizip HEM SK’yı 10-3 mağlup etti.

Öğleden sonra oynana karşılamalarda ise Gaziantep Polis Gücü Gaziantep GSK Doruk’u 10-4, Selçuklu Belediye Suruç Belediyesi Hokey SK’yı 7-4 yenerken, Amasya GSK ve Akben Kuyumculuk Kahramanmaraş Hokey 3-3 berabere kaldı.

Amasya Gençlik Spor Kulübü Hokey takımı kaptanı Gökhan Kaya, “2- 8 Aralık tarihleri arasında Amasya’da düzenlenen Türkiye Hokey Süper Liginde şuan müsabakalarımız yapılmakta. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Bugünkü maç biraz karşılıklı gitti geldi. Son saniyelerde beraberlik golü yedik ama olsun. Hokeyin içinde bunlar var önümüzdeki maçlara bakacağız.” dedi.

Amasya Hokey il Temsilcisi Seyit Ahmet Kanık, “Türkiye Hokey Federasyonunun Erkekler Salon Hokeyi Süper Lig müsabakaları Amasya’mızda yapılıyor. 2-8 tarihleri arasında Amasya’da yapılacak. 11 tane takım Amasya’mızda konaklıyor. Sadece Cumartesi müsabakalarımız yok diğer günler sabah 10’dan akşam 21.30- 22.00’ye kadar müsabakalarımız sürecek. Bu birinci etabı, iki etap halinde oynanıyor. İkinci etabı da birinci tamamlayan takım ülkemizi Avrupa Şampiyonasında temsil ediyorlar.”diye konuştu.

Karşılaşmalar gün boyu ve akşam saat 22.00’ye kadar devam ediyor. 

Sıradaki Haber
Huzur BOCCE Ligi şampiyonu Osmaniye Huzurevi takımı oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz