Diğer Sporlar

Sol bileği "engel" tanımıyor

10 Haziran 2016 Cuma 12:22 - Son Güncelleme 10 Haziran 2016 Cuma 11:30

Hikmet Güney, sol koluyla rakiplerine zorlu anlar yaşatıyor.

Yalova'da, 4 yaşında geçirdiği traktör kazasında sağ kolunu kaybeden milli bilek güreşçisi 17 yaşındaki Hikmet Güney, sol koluyla rakiplerine üstünlük sağlıyor.

Antalya'da nisan ayında yapılan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda gençler 90 kategorisinde sol kolda birinci olarak milli takıma seçilen Hikmet, geçen ay Bükreş'te gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti. Burada istediği dereceyi alamayan ve şampiyonadan 2 galibiyet, 2 yenilgiyle ayrılan genç sporcu, hedeflerini gerçekleştirmek istiyor.

Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü sporcusu Hikmet, yaptığı açıklamada, bugüne kadar 2 kez Türkiye şampiyonluğu bir kez de ikinciliği kazandığını belirtti.

Hikmet, 4 yaşında geçirdiği traktör kazasında sağ kolunu kaybettiğini ve 3 yıldır bilek güreşi sporuyla uğraştığını anlatarak, "Kendime oyalanacak bir şeyler, bir spor arıyordum. Severek başladım ve sonra da devam ettim. Hastalık oldu, bu sporu çok seviyorum ve bırakmayı da düşünmüyorum. Bilek güreşi sporuna başladıktan sonra kendimi iyi hissettim. Bu spor bana iyi geliyor. Sağ kolum olmadığı için de müsabakalarda sol kolumla mücadele ediyorum" diye konuştu.

Rakiplerinin kendisini görünce şaşırdıklarını ancak mücadelesinin takdirle karşılandığını dile getiren Hikmet, tek kolunun olmaması nedeniyle oluşan dezavantajını vücuduyla giderdiğini belirtti.

Hikmet, rakiplerinin masadaki tutanaktan güç aldığını belirterek, "Ben onu tutmadığım için vücudumla beraber bunu avantaja çeviriyorum. Mücadelemi vücudumun ağırlığını omzuma yükleyerek yapıyorum" diye konuştu.

"Avrupa ve dünya şampiyonlukları bekliyoruz"

Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Dursun Önder ise Hikmet Güney'in destekçisi olduklarını ve güvendiklerini söyledi.

Hikmet'in 17 yaşında elde ettiği derecelerin iyi olduğunu vurgulayan Önder, "İlerleyen dönemlerde sporcumuzdan Avrupa ve dünya şampiyonlukları bekliyoruz." dedi.

Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübünde Türkiye 3'üncülüğü bulunan milli sporcu Turgut Kurt ise tek kolla Hikmet'in önemli başarılar elde ettiğini belirterek, "Hayata tutunması çok iyi, takdir ediyorum. Büyük bir başarısı var. Şampiyonalarda daha önce Hikmet gibi bir sporcuyla karşılaşmadım. Eşi benzeri yok." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yasmani'den büyük başarı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz