Diğer Sporlar

Spor camiası Özgecan'ı unutmadı

16 Şubat 2015 Pazartesi 16:27 - Son Güncelleme 16 Şubat 2015 Pazartesi 16:31

Spor camiası, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Spor dünyası, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a duyarsız kalmayarak, farklı sportif organizasyon ve sosyal medyadan tepki ve duygularını dile getirdi.

Futbol, basketbol, voleybol, güreş ve hentbol camiası, karşılaşmalar öncesinde pankart, karanfil, slogan ve formalarına yazdıkları mesajlarla 20 yaşındaki Özgecan'ın öldürülmesini protesto etti.

Spor Toto Süper Lig'de Beşitaş ile Bursaspor arasında oynanan maçta siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi bir dakika susarak Özgecan Aslan'ı andı.

Ligde Çaykur Rizespor'un Mersin İdmanyurdu'nu konuk ettiği karşılaşma öncesinde konuk ekip oyuncuları ısınmaya Özgecan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıktı. Tişörtte, "Özgecanımız yandı başka canlar yanmasın. Kadın istismarına hayır" yazısı yer aldı.

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes müsabakasından önce Özgecan Aslan için parke üzerinde "Kalbin nur, mekanın cennet olsun" yazılı pankart açıldı. Karşıyakalı taraftarlar ve iki takımın basketbolcuları bu pankartın üzerine karanfil bıraktı. Karşıyakalı taraftarların tezahüratlarıyla müsabaka öncesinde Özgecan için saygı duruşunda bulunuldu.

Bayanlar Voleybol 1. Ligi'ndeki Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank arasında oynanan maç öncesi, kadına karşı şiddete dikkat çekmek için VakıfBanklı oyuncular sahaya "Özgecan'ımız acıyor" yazılı pankartla çıktı.

İstanbul Üniversitesi BGD takımı oyuncuları, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde OGM Orman Gençlik ile yaptıkları maç öncesi, "Özgecanımız yandı, başka canımız yanmasın" yazılı kağıtları formalarına iliştirdi.

Bayanlar Hentbol Challenge Kupası 4. tur rövanş maçına Ardeşen Gençlik oyuncuları, Özgecan anısına "Kadına yönelik şiddete hayır" yazılı pankartla çıktı.

Hentbol Bayanlar Süper Ligi 14. haftasında Kastamonu Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor maçı için sahaya çıkan sporcular, genç kızın fotoğrafının bulunduğu masaya karanfil bıraktı.

Öte yandan Süper Lig'deki Torku Konyaspor-Medicana Sivasspor ve Trabzonspor-İstanbul Başakşehir, Spor Toto 2. Lig'deki Aydınspor 1923-Konya Anadolu Selçukluspor maçlarında çeşitli sloganlar atıldı. Türkiye Basketbol Federasyonu ise 20 yaşındaki Özgecan'ın öldürülmesi nedeniyle kadına şiddeti kınayan mesaj yayımladı.

-"Üzgünüz, mutsuzuz"

Güreş Federasyonu başkanlığından istifa eden Hamza Yerlikaya ise Özgecan Aslan'ın ölümünün Türkiye'nin son günlerdeki yarası olduğunu belirterek, "Canice yapılan bu saldırı, toplumdaki her görüş, her düşünce, her fikri yaraladı" dedi.

Güreş ve spor camiası olarak yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Yerlikaya, "Türk toplumu bu konuda yapılması gerekenler noktasında ayaklandı. Özgecan kardeşimizin ailesine sabırlar diliyorum. Türk adaleti ve hükümeti, bugüne kadar yaptığı gibi gerekenleri yine yapacaktır. Üzgünüz, mutsuzuz" diye konuştu.

Diğer yandan birçok sporcu, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla Özgecan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Atletico Madridli futbolcu Arda Turan, Özgecan'ın öldürülmesine ilişkin "Allah rahmet eylesin. Güzel yüzlü kardeşim" mesajını paylaştı.

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo mesajında, "Böyle acılar bir daha yaşanmasın. Bir kız babası olarak çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçeli Gökhan Gönül ise Özgecan'ın öldürülmesine tepki olarak, "Bizim dinimiz kadınların ayaklarının altına cenneti sermişken, siz ahlaksızlar nasıl onlara cehennemi yaşatırsınız" mesajını aktardı.

Ayrıca basketbol camiasında, Galatasaray Liv Hospital'dan Sinan Güler, Fenerbahçe Ülker'den Oğuz Savaş, voleybol camiasında Eczacıbaşı VitrA'dan Neslihan Demir, VakıfBank'tan Naz Aydemir Akyol gibi birçok sporcu, paylaştıkları mesajlarla Özgecan'ın öldürülmesine ilişkin duygularını ve tepkilerini dile getirdi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Hentbolda kuralar çekildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz