Diğer Sporlar

Spor camiasından AA'nın 100. yılı için kutlama mesajları

06 Nisan 2020 Pazartesi 13:38 - Son Güncelleme 08 Nisan 2020 Çarşamba 19:24

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF ve Süper Lig kulüpleri başta olmak üzere spor camiası, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından AA'nın 100. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bakan Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Milli mücadele döneminde Anadolu'muzun sesi olarak başlayan yolculuğunu ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışıyla bugünlere kadar başarıyla ulaştıran Anadolu Ajansı'nın 100. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

TFF'den kutlama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Milli Mücadele'nin başladığı süreçte milletimizin sesini dünyaya duyurmak için 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansının 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Ülkemizin her adımına tanıklık eden Anadolu Ajansına nice başarılı yıllar diliyoruz" denildi.

Beşiktaş'tan tebrik

Beşiktaş Kulübü de AA'nın kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla ve 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak gayesiyle' 6 Nisan 1920 tarihinde yayın hayatına başlayan, günümüzde ise ilkeli yayıncılık anlayışıyla dünyanın önde gelen haber merkezleri arasında bulunan Anadolu Ajansının 100. kuruluş yıl dönümünü tebrik ederiz" denildi.

Fenerbahçe: AA'nın 100. yaşını kutlarız

Fenerbahçe Kulübünden, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajında, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak gayesiyle' 6 Nisan 1920 tarihinde yayın hayatına başlayan Anadolu Ajansının 100. kuruluş yıl dönümünü kutlarız" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray'dan kutlama mesajı

Galatasaray Kulübünden yayımlanan mesajda ise "Ulusal Kurtuluş Savaşımız sırasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak için' kurulan Anadolu Ajansının 100. kuruluş yıl dönümünü kutlarız" denildi.

Trabzonspor

Trabzonspor Kulübü, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bordo-mavili kulüp tarafından yayımlanan kutlama mesajında, "Türkiye'nin milli mücadeledeki sesini duyurmak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansının yayın hayatına başlamasının 100. yıl dönümünü kutlar, başarılarının devamını dileriz." ifadesine yer verildi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutladı.

Turuncu-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan kutlama mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920'de, Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan ve o günden bugüne ülkemizde doğru, güvenilir ve tarafsız haberlerin ilk adresi olan Anadolu Ajansı'nın 100. kuruluş yıl dönümünü yürekten kutluyoruz." ifadeleri yer aldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

TBF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920 tarihinde 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak' gayesiyle yayın hayatına başlayan, o günden bugüne ülkenin dört bir yanına ve dünyaya yayılmış habercilik ağıyla bizlere hizmet veren Anadolu Ajansı'nın 100. kuruluş yıl dönümünü yürekten kutluyoruz" denildi.

Cavcav: AA'nın dana nice asırlar yaşamasını temenni ediyorum

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav ise yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihimizin asırlık çınarı Anadolu Ajansının 100. yılını kutluyor ve daha nice asırlar yaşamasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

AA'nın kurulduğu zor zamanları ve şartları herkesin bildiğini belirten Cavcav, "Bir haber ajansının o günlerden bugünlere büyüyerek gelmesi ve yüz yılı devirmesi dile kolay... Atatürk'ün emriyle kurulan Anadolu Ajansı, 100 yıldır ülkenin dört bir yanına ve dünyaya yayılmış habercilik ağıyla Türkiye'nin sesini duyuruyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Haber neredeyse AA orada." ifadesini kullanan Gençlerbirliği Kulubü Başkanı Murat Cavcav, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet ile yaşıt bir futbol kulübünün başkanı olarak AA'yı, Anadolu'nun herhangi bir şehrindeki deplasmanda da evimizde, tesisimizde yaptığımız antrenmanlarda da yanımızda görüyorum. Haber neredeyse Anadolu Ajansı orada...

Yine zorlu günlerden geçiyoruz. Basın emekçileri, koronavirüs salgınında da bizi habersiz bırakmamak için sokaklardan, hastanelerden haber ve görüntü akışı sağlıyor. Anadolu Ajansı'mızın 100. yılı dolayısıyla böylesine zor günlerde de haber peşinde koşan, bizlere ulaştıracağı bilgi ve görüntüler için hayatını ikinci plana atan tüm basın emekçilerini kutlamak istiyorum."

Mert: AA çok önemli bir iş yapıyor

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert de yaptığı açıklamada, "Anadolu Ajansının 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Bu vesileyle oradaki bütün çalışanlara hürmetlerimi iletiyorum. AA, 100 yıllık tarihimizin haber anlamında önemli kuruluşlarının başında geliyor. Milli mücadele yıllarında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan AA, Türkiye'nin habercilik anlamında en önde gelen kuruluşu bence. Çok önemli bir iş yapıyor" diye konuştu.

"Biz de MKE Ankaragücü Kulübü olarak çoğu zaman açıklamalarımızda AA'yı tercih ediyoruz, söylediklerimize dokunulmadan, doğru bir şekilde haber aynen yansıtılıyor." diyen Mert, "Onun için memnunuz. Ülkemizin, devletimizin böyle güçlü bir ajansının olması da mutluluk verici. Tekrar AA'nın 100. yılı hayırlı uğurlu olsun, nice 100 yıllar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AA'nın basın camiasında güven kaynağı olduğunu ifade eden başkan Fatih Mert, "Bazen bir saatlik konuşmamız içerisinden bir cümle çekilerek bir yerlere başlık olarak kullanılabiliyor. Bunlar doğru değil, ben bugüne kadar AA'dan gerçekten böyle bir şey görmedim. Ne konuşuyorsak onu aynı şekilde yansıtıyorlar. Bu, mutluluk verici. Böyle güvenilir haber kaynaklarımızın çoğalması da lazım. AA ne söylediysek yansıtıyor, onun için de tekrar teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sağlık çalışanlarının, güvenlik güçlerinin büyük özveriyle çalıştığını dile getiren Fatih Mert, basın mensuplarının da doğru haberi ulaştırmak için bu süreçte fedakarca mesleklerini icra ettiklerini belirtti.

Fatih Mert, "Bu dönemde zorunlu olarak görev yapan sağlık emekçilerine, polislerimize, esnaflarımıza, gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten takdiri hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, AA'nın 100. yılını kutladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 100. yıl dönümünü dolayasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türkoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Kuruluşu İstiklal Mücadelemizle özdeşleşmiş Anadolu Ajansının 100. yılını kutluyorum. 6 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet tarihimizin çınarı, o günden bugüne dünyanın dört bir yanından doğru haberi bizlere taşımaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: AA milletin sesi

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise yaptığı açıklamada, "Her zaman güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışı ile milletin sesi olan Anadolu Ajansının 100. yıl dönümünü kutluyorum" ifadesini kullandı.

Türk sporunun gelişmesinde AA'nın önemli katkısının olduğunu belirten Çelen, "AA'nın birçok zorluğa göğüs geren çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Göztepe Kulübü, AA'nın 100. kuruluş yılını kutladı

Göztepe Spor Kulübü, Anadolu Ajansının (AA) 100'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kulübün Twitter hesabından yayımlanan mesajda, "6 Nisan 1920 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Kurtuluş Savaşı'nda 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak' amacıyla kurulan Anadolu Ajansının 100. yıl dönümünü kutlarız." ifadesi kullanıldı.  

 Gülkız: Başarılar diliyorum

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AA'nın 100. yılını kutladı.Başkan Gülkız Tulay, yaptığı açıklamada,"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurtuluş mücadelemizde Anadolu'nun sesini tüm dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, bir asırlık yolculuğunda ülkemizin en köklü ve güvenilir kurumları arasında yer almıştır." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın yaygın ağı, hızlı ve tarafsız haber akışıyla dünyanın sayılı haber ajansları arasında olduğunu belirten Tulay, "AA'nın 100'üncü yılı dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyor, tüm kurum mensuplarına başarılar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA 

Sıradaki Haber
Kubrat Pulev'den korona ile mücadeleye destek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz