Diğer Sporlar

Spor camiasından bayram mesajı

23 Mayıs 2020 Cumartesi 09:12 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2020 Cumartesi 14:20

Spor camiası ve kulüpler Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan mesajında Özdemir, şunları kaydetti:

Bayramlar, dostluk, kardeşlik ve hoşgörü gibi pek çok güzelliği içinde barındıran, sevgi ve saygı bağlarımızı daha da güçlendiren en güzel değerlerimizden birisi ve toplumsal birliğimizin temel taşıdır. Bu sene Ramazan Bayramı'nı ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle geleneksel bayram ziyaretlerimizden uzak, evlerimizde geçireceğiz. Ancak gönül birlikteliğimizle milletçe bu bayramın coşkusunu yaşayacağımıza inanıyorum."

Salgını örnek mücadeleyle yenerek nice bayramları bir arada kutlamayı temenni eden Özdemir mesajında ayrıca, "Özveriyle görevlerini yapan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla Ramazan Bayramı'nın ülkemize ve tüm insanlığa sağlık getirmesini diliyor; futbol ailemizin, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile tüm İslam aleminin bayramını içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

 Trabzonspor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ağaoğlu, mesajında, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı'nın farklı bir ruh hali içinde karşılandığını belirtti.

Bayram ziyaretlerinin olmadığı, aile büyüklerinin çocuklar ve gençlerle bir araya gelemediği, gelse dahi herkesin yüreğini titreten sıcak kucaklaşmaların yaşanamadığı farklı bir Ramazan Bayramı'nın kutlanacağını vurgulayan Ağaoğlu, "Biz de Trabzonspor Kulübü olarak bu ramazanda, tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz geleneksel bayramlaşma töreninden mahrum kalacağız. Ancak her şeye rağmen bu bayram da gönüllerimiz bir olacak." ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, camialarının, ülkenin ve de İslam aleminin sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ederek, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Türkiye Kayak Federasyonu

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Oto, mesajında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başta olmak üzere, hastalıklarla mücadele edenlere şifa dileyerek, "Büyük bir salgının hayatımızı olumsuz etkilediği, tüm dünyanın sınavdan geçtiği şu günlerde, saygının, sevginin, sağlığın, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha anladık." ifadesini kullandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özen, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizdeki barış ve huzuru daha da pekiştirmesi dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı federasyonumuz ve sualtı topluluğu ailemiz adına yürekten kutlarız." ifadesini kullandı.

Tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde bir ramazan ayı geçirildiği belirten Özen, "Bu ilk kez oluyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sosyal hayatımız mecburen mesafeli ve yeni kurallara göre şekilleniyor. Bu şartlar altında, 11 ayın sultanı ramazanda oruçlar tutuldu, ibadetler evlerimizde eda edildi." değerlendirmesinde bulundu.

Manevi değerlerin en yüksek perdeden paylaşıldığı ramazan ayında yüreklerin kucaklaştığını vurgulayan Özen, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden bütün kalplerde hissedileceğine inandığını belirtti.

 Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu 

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Yasin Bölükbaşı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, "11 ayın sultanı ramazan ayının sonuna geldik. Ramazan Bayramı'nı kutluyor, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde milletimiz, devletimiz çok ciddi mücadeleler verdi. Bizim için ramazan, birlik, beraberlik ve rahmet demektir. Ramazan, bayramları kucaklaşmak demektir." ifadelerini kullandı.

Geçen her bayramdan farklı olarak bu Ramazan Bayramı'nda yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele edildiğini belirten Bölükbaşı, "81 ilimiz izolasyona uyarak, Ramazan Bayramı'nı iletişim kanallarıyla kutlayacak. Birbirimize bağımız gönülden olacak." dedi.

Sağlıklı günlere kavuşmak için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Biz Herkes İçin Spor Federasyonu olarak, 3'ten 93 yaşa kadar herkese spor yaptırma gayretindeyiz. Spor yapma ve hareket etme kültürünü, sağlıklı nesillerin oluşması için hayatın bir parçası haline getirmek istiyoruz. Bu amaca uygun şekilde, Ramazan Bayramı'nda da sağlıklı kalabilmek, virüsten korunabilmek için sosyal izolasyona dikkat edeceğiz. Gönüllerimiz bir olacak ancak sağlıklı günlerde buluşabilmek için daha dikkatli olacağız."

 Türkiye Curling Federasyonu

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şebin, mesajında, "Karşılıklı sevgi ve saygının anlam kazandığı, insanların birbiriyle kardeşçe kucaklaştığı bayramlar, bir toplumun bütünleştiği en güzel günlerdir. Tüm halkımızın ve spor camiamızın Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim." ifadelerini kullandı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu

 Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Albayrak, mesajında Ramazan Bayramı'nı kutlayarak şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı'nı alışılagelmiş şekilde karşılıyoruz. Bayramın tüm ülkemize öncelikle sağlık getirmesini diliyorum, hep beraber bu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu vesileyle başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Türkiye Satranç Federasyonu

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tulay, mesajında, "Bu bayram, her günümüzün bayram olması, büyüklerimizin sağlığı ve uzun ömrü için fedakarlık yapma zamanı. Salgın süreci sona erdiğinde, büyüklerimizin ellerini öpeceğiz, küçüklerimizle kucaklaşacağız. Sağlık, sevgi ve huzur getirmesini diliyor, Ramazan Bayramımızı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Milli voleybolcu Naz Aydemir Akyol'dan bayram mesajı

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nda forma giyen milli oyuncu Naz Aydemir Akyol, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Naz Aydemir Akyol, mesajında, "Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçireceğimiz bayramlar. Bu bayram yan yana değiliz ama gönüllerimiz birlikte. Nice nice bayramlar diliyorum. Sağlıkla kalın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA 

Sıradaki Haber
Trisome Oyunları 2024'te Antalya'da yapılacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz