Diğer Sporlar

Spor Toto'dan amatör spora destek

07 Mart 2014 Cuma 16:18 - Son Güncelleme 07 Mart 2014 Cuma 16:30

Spor Toto, "Gezici Buz Pateni ve Spor Tırı" için 1,5 milyon lira destek verdi.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkanlık binasında düzenlenen imza törenine, Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu ve TASKK Başkanı Ali Düşmez katıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, imzalanan protokolle 32 kentte gerçekleştirilecek "Gezici Buz Pateni ve Spor Tırı Projeleri" için teşkilat reklamlarının yer alması karşılığında TASKK'a 1,5 milyon lira kaynak aktaracak.

Kasapoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, sporu geliştirmenin ve yaygınlaştırmanın yanı sıra gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma gibi ciddi sorumluluklarının da bulunduğuna işaret ederek, "Bu proje 32 ilde birçok genci bir araya getirecek. Halkımızın da bu projeye dikkatini çekecek, spor ve olimpizm ruhunu yaygınlaştıracak. Toplumda spor yapma bilincini oluşturmaya, gençlerimizi sportif branşlarla hem tanıştırmaya, hem buluşturmaya gayret edecek. Sporu yaşam kültürünün parçası haline getiremeyen toplumumuza sporun hayatın olmazsa olmazı olduğunu bu tır ve personeli anlatmaya çalışacak" ifadelerini kullandı.

Dev spor organizasyonlarına evsahipliği yapmak için öncelikle spor kültürünün oluşturulması gerektiğini belirten Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlar ve Avrupa Futbol Şampiyonası gibi dev organizasyonlara talibiz. Bu organizasyonlara evsahipliği yapmadan önce spor kültünü ve bilinci halkımıza yerleştirmeliyiz. İşte bu projeler halkımıza spor branşlarımızı tanıtacak. Hatta sadece yaz spor oyunları branşları değil, kış sporu branşı olan buz pateni de tanıtılacak. İnşallah, bu projeler zamanla ülkemizin tüm illerini kapsayacak."

TASKK Başkanı Düşmez ise amatör spor branşlarını herkese yaptırmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, "Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'mıza sağlamış olduğu bu kaynaktan dolayı çok teşekkür ederiz. Amatör sporun maddi ve manevi destekçisi sayın başkanımız Mehmet Kasapoğlu'na şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
İlham finalde!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz