Diğer Sporlar

15 yaşındaki rekortmen yüzücü hedefini açıkladı

24 Aralık 2020 Perşembe 09:14 - Son Güncelleme 24 Aralık 2020 Perşembe 09:29  |  Kaynak : DHA

Henüz 15 yaşında 1500 metre serbestte olimpiyat kotası almayı başaran rekortmen yüzücü Merve Tuncel, hedefinin 800 serbest ve 400 serbestte de olimpiyat kotası almak olduğunu ifade etti.

Türkiye Arena Kulüplerarası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metre serbest gençler kategorisinde gerçekleştirdiği 15.45:29'luk derecesiyle dünya rekoru kıran 2005 doğumlu Merve Tuncel, Türkiye’nin olimpiyat kotası alan en genç sporcusu oldu.

Tuncel, “Bir Türk genci olarak böyle bir başarıya imza attığım için çok mutluyum. Bana destek veren aileme, antrenörlerime, arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.


“Çok yoğun çalışıyoruz”

Koronavirüs döneminin kendilerini çok etkilediğine değinen başarılı sporcu, “Yaklaşık 2 aylık süreci evimizde geçirdik. Diğer spor dallarında olduğu gibi bu durum bizi de etkiledi. Bu müsabakalar için havuzlar açıldığından bu yana mayıs ayından beri çok yoğun şekilde antrenmanlar yapıyoruz. Haftada 6 gün antrenman yapıyoruz, yaklaşık 2 saatlik antrenmanlar bunlar. Çok yoğun çalışıyoruz, yoğun antrenmanlar yapıyoruz. Bu süreç ne kadar zorlu olsa da sonuçları bizi çok mutlu ediyor. Böyle şampiyonalar olması da bizleri çok sevindirdi. 8 aydır çalışıyoruz, neye çalıştığımızı bilmeden, ucu gözükmeden... Bu bizim için çok yorucu oluyordu. En azından şimdi yaptığımız antrenmanların etkilerini görmek için çok iyi bir yarışma oldu” ifadelerini kullandı.

“Hedefin 800 ve 400 serbestte de olimpiyat kotası almak”

Olimpiyat kotası alan genç sporcu ayrıca, “1500 metre serbestte olimpiyat kotası aldım. Şu an için hedeflerim 800 serbest ve 400 serbestte olimpiyat kotası almak” diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Merve Tuncel madalyasını aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz