Diğer Sporlar

2. rekor denemesi ertelendi!

18 Ekim 2013 Cuma 14:51 - Son Güncelleme 18 Ekim 2013 Cuma 14:52

Dünya dalış rekoru denemesine hava muhalefeti...

Milli sporcu Derya Can, Kaş ilçesinde gerçekleştireceği "70 metre ip destekli paletsiz sabit ağırlık" dünya rekoru denemesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle erteledi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Sporları Kulübü üyesi, milli sporcu Derya Can, Kaş'ta gerçekleştireceği üç ayrı rekor denemesinin ilkinde dün, 70 metreye "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" yaparak yeni dünya rekorunun sahibi olmuştu.

Can'ın bugün gerçekleştirmeyi planladığı ikinci rekor denemesi ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Dünya Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen dünya rekoru denemesinin ilkinin gerçekleştirildiğini, ikinci denemenin ise elverişsiz hava koşulları nedeniyle yapılamadığını söyledi.

Derya Can'ın "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" kategorisinde 70 metreye dalış gerçekleştirerek dünya rekorunu kırdığını hatırlatan Ucuzal, "Derya'nın kırdığı rekor, çok zor bir branşta. Olumsuz hava koşullarına rağmen bunu başardı. Bu sabah ikinci rekor denemesini ise olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştiremedik" dedi.

Can'ın ana sponsoru Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Akın da Türkiye'nin olarak üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen özellikle sualtı sporlarına karşı ilgisizlik olduğunu ifade etti.

Buna rağmen sualtı sporlarının bazı branşlarına çok başarılı sporcular bulunduğunu belirten Akın, bu sporculardan birinin de Derya Can olduğunu dile getirdi.

Can'ın çok zor bir branşta dünya rekoru kırarak Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu anlatan Akın, "İnşallah sporcumuz Derya Can, deneyeceği diğer rekorları da kırarak ülkemizin adını bir kez daha dünyaya duyurur" diye konuştu.

Can, "70 metre ip destekli paletsiz sabit ağırlık" ve "71 metre ip destekli paletsiz sabit ağırlık" dünya rekoru denemelerini hava koşullarının uygun olması halinde gerçekleştirecek.

Etiketler : Derya Can
Sıradaki Haber
Derya Can'dan dünya rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz