Diğer Sporlar

26 yıllık rekoru tarihe gömen tesadüf

10 Mayıs 2016 Salı 12:17 - Son Güncelleme 10 Mayıs 2016 Salı 13:40

Türkiye rekoru kıran Yiğit Aslan'ın yüzmeye tesadüfen başladığı ortaya çıktı.

Eski milli sporcu Derya Büyükuncu'nun 1990'da kırdığı Türkiye rekorunu yaklaşık 2 saniye geliştiren 13 yaşındaki Yiğit Aslan'ın, yüzmeye bir alışveriş merkezinde dağıtılan bildiri sonucu tesadüfen başladığı ortaya çıktı.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi sporcularından olan ve yaklaşık bir yıl önce Mersin'den geldiği Kayseri'de İtalyan antrenör Corrado Rosso yönetiminde çalışmalarını sürdüren Yiğit Aslan, 18 Mart'ta İtalya'nın Milano kentinde katıldığı yarışta eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun 26 yıllık rekorunu kırdı.

Genç sporcu, 13 yaş kategorisinde Büyükuncu'nun 1990'da 200 metre serbest stilde elde ettiği 2.03.86'lık derecesini yaklaşık 2 saniye geliştirerek 2.01.97'lik derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Yiğit Aslan, AA'ya yaptığı açıklamada, 11 yaşında başladığı yüzmede önemli dereceler elde etmek için yoğun tempoda çalıştığını kaydetti. Yüzmeyi çok sevdiğini belirten Aslan, şunları söyledi:

"Yaklaşık 2 yıl önce alışveriş merkezinde gezerken yaz spor okullarıyla ilgili broşür dağıtıyorlardı. O broşürlerden birini aldım. Broşürlerde futbol, basketbol, tekvando, atletizm, karate, boks, yüzme gibi çok sayıda spor dalı vardı, ben yüzmeyi seçtim. Öncesinde hiç ilgim olmamasına rağmen yüzmeye gitmeye karar verdim. Yüzmeye tesadüfen başladım diyebilirim, ama iyi ki başlamışım. Yüzmeyi hiç bilmiyordum. 11 yaşında yüzmeye başladım. Hafta sonları kursa giderek yüzmeyi öğrendim."

Şu ana kadar katıldığı yarışlarda 60'ın üzerinde madalya kazandığını aktaran Aslan, "Son olarak İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen yarışlarda rekor kırdım, çok mutluyum." dedi.

Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları

Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmeyi hedeflediğini dile getiren Aslan, "Yüzmemi geliştirmek için Mersin'den Kayseri'ye taşındık. 2020'de olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum. 2024'te de madalya almak istiyorum. Buraya geleli bir yıl oldu. Aldığım eğitimlerle kendimi geliştirdim. Haftada 6 gün, yoğun tempoda çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

"Beklentimiz yüksek"

TOHM Kayseri Bölge Koordinatörü Burak Bozkurt ise Yiğit Aslan'ın çok yetenekli bir sporcu olduğunu ifade etti.

Yiğit'in yeteneği ve çok çalışmasıyla büyük başarılar kazanacağına inandıklarını anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

"Geçen sene Mersin'de yapılan yarışlarda antrenör Corda Rosso, Yigit'i beğendi ve beraber çalışmak istedi. Yiğit ailesiyle beraber Kayseri'ye taşındı. Yiğit burada günden güne gelişimini gösteren sporcu. Şu an erkek grubunda en iyi zamanlarda yüzüyor. Elinde rekorları olan biri. Potansiyeli olan sporcu, ondan beklentimiz yüksek. Yiğit'ten 2020 ve 2024 Olimpiyat Oyunları'nda başarı bekliyoruz. Planlamamızı, çalışmamızı ona göre yapıyoruz."

Sıradaki Haber
Havuzda Avrupa Şampiyonası heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz