Diğer Sporlar

Alaçatı'da rüzgar sörfü heyecanı

26 Ağustos 2014 Salı 15:37 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2014 Salı 15:52

Pegasus Airlines PWA Dünya Kupası Yarışları, Alaçatı'da başladı.

Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası'nın, slalom kategorisinde erkeklerde dördüncü, kadınlarda ise ikinci ayağını oluşturan Pegasus Airlines PWA Dünya Kupası Yarışları, Alaçatı'da başladı.

Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde Sportworks Ajans tarafından organize edilen yarışlarda, 30 ülkeden 64'ü erkek, 21'i kadın sporcu mücadele edecek.

Toplam 55 bin avro para ödüllü yarışmada, 20 Türk sporcu da podyum ve genel sıralama için puan mücadelesi verecek.

Alaçatı yarışları erkeklerde sıralamayı değiştirebilecek

Erkeklerde şu ana kadar 3, kadınlarda ise ilk ayak yarışın geride kaldığı dünya kupasında, Alaçatı yarışları özellikle erkek sörfçüler için büyük önem taşıyor.

Statü gereği 4. ayak yarışları sonunda, kupada bugüne kadar elde ettikleri en kötü dereceyi bırakmaya hak kazanacak erkek sörfçüler, Alaçatı'nın rüzgarıyla daha iyi dereceleri genel sıralama puanlarına eklemeyi hesaplıyor.

Erkeklerde 3. ayak yarışları sonucunda Fransız Cyrill Moussilmani'nin 6053 puanla ilk sırada yer aldığı kupada, 5954 puanlı Fransız Pierre Mortefon ikinci, 5690 puanlı İtalyan Matteo Iachio ise üçüncü sırada bulunuyor.

Kupada geçen senenin dünya şampiyonu Fransız Antoine Albeau 13, farklı kategorilerde toplam 41 dünya şampiyonluğuna sahip İsviçreli Björn Dunkerbeck ise 22. sırada yer alıyor.

Tecrübeli sporcuların, Alaçatı'da elde edilecek iyi derecelerle sıralamanın büyük ölçüde değişmesi bekleniyor.

Kadınlarda Türk sörfçü Erdil'in başarısı

Kadınlar slalomda ilk ayak yarışları sonucunda Türk sporcu Lena Erdil'in genel sıralamada 2034 puanla 3. sırada yer aldığı dünya kupasında, Fransız Delphine Cousin 2100 puanla birinci, Fransız Valerie Ghibaudo da 2067 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Kadınlar slolamda Alaçatı yarışları öncesi Türk sporculardan Fulya Ünlü 7, Ceren Yaman ise 9. sırada yer alıyor.

"Alaçatı sıralama için çok önemli"

Yarışları organize eden Sportworks Ajans'ın başkanı Kutlu Torunlar, yaptığı açıklamada, 30 ülkeden 64 erkek, 21 kadın sporcunun katılımıyla başlayan Pegasus Airlines PWA Slalom Rüzgar Sörfü Yarışları'na Türk sporcuların da geniş bir katılım gösterdiğini belirtti.

Yarışlarda 20 Türk sporcunundünya şampiyonlarıyla kendi sularında mücadele vereceğini ifade eden Torunlar, yarışlara erkeklerde katılması beklenen iddialı sporculardan Bora Kozaoğlu'nun ise geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle katılamadığını bildirdi.

Torunlar, Alaçatı yarışlarının, erklerde özellikle önceki ayaklarda hava koşulları nedeniyle kötü dereceler elde eden iddialı sporcular açısından sıralamayı etkileyecek öneme sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Buraya gelmeden eönce Cyril Moussilmani liderdi fakat Alaçatı ile sporcular, en kötü derecelerini atma hakkını kazanacaklar. O yüzden dünya kupasında Alaçatı çok önemli. Sıralamada büyük değişiklikler olmasını bekliyoruz. Hafta boyunca rüzgar şartları da iyi gözüküyor. Bu sayede hem Alaçatı hem Türkiye, doya doya dünyanın en iyi sörfçülerini seyretme şansı yakalayacak."

AA

Sıradaki Haber
İzmir'de rüzgar sörfü heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz