Diğer Sporlar

Alican Kaynar Gold Cup tanıtımına katıldı

16 Nisan 2019 Salı 09:27 - Son Güncelleme 16 Nisan 2019 Salı 09:34

Türkiye'nin en başarılı yelkencilerinden Alican Kaynar, dünyanın en elit yelken sporcularının katılım sağladığı “Star Sailors League Gold Cup”'ta ülkemizi temsil etti.

FIFA Dünya Kupası’nın yelken versiyonu olarak tanımlanan ve dünyanın en elit yelken sporcularının katılım sağladığı “Star Sailors League Gold Cup” tanıtımı İsviçre’nin Lozan kentindeki Olimpiyat Müzesi’nde gerçekleşti. Tanıtıma Olimpik Milli Sporcumuz Alican Kaynar takım kaptanı ve proje lideri olarak katıldı.

Dünya Yelken Federasyonu’nun “özel organizasyon” kategorisine aldığı SSL Gold Cup’ta ülkelerin en iyi yelkencileri takım olarak yarışacak.

Kupada; America’s Cup’ta mücadele eden Olimpiyatlar’da yer alan, 17 altın, 16 gümüş ve 18 bronz madalya kazanmış Dünya’nın en iyi yelkencilerin bulunduğu takımlar mücadele edecek.

Finn sınıfında iki Olimpik madalya kazanan SSL Gold Cup Sportif Direktörü Mateusz Kusznierewicz “Kupanın, Futbol Dünya Kupası ile aynı özellikleri taşıdığını, eleme ile başlayıp daha sonra çeyrek finaller, yarı finaller ve son olarak final ile son bulacağının bilgisini verdi.

Kusznierewicz düşük puandaki ülkelerin ön eleme ile kupaya başlayacağını sözlerine eklerken kupaya katılacak ülkelerin %50 Avrupa, %25 Afrika-Amerika ve %25 Okyanusya-Asya kıtalarından katılacaklarını belirtti.

5 kıta 40 ülkeden 48 takımın kabul edileceği 2021 SSL Gol Cup’ta kaptanlar takımında yer alacak 5 yelkenciyi seçecek. Yüksek performanslı SSL47 Keelboat’ların kullanılacağı SSL Gold Cup için takımlar İsviçre Neuchâtel Gölü’nde Nisan 2019’dan Ağustos 2021’e kadar antrenman yapma şansı bulacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Etiketler : Alican KaynarYelken
Sıradaki Haber
Turkcell Bedensel Engelliler Türkiye Yelken Şampiyonası sona erdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz